Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014 12:16

Εισήγηση Καφαντάρη για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση

Γράφτηκε από την

Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης ήταν ο κεντρικός εισηγητής στο συνέδριο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που ολοκληρώθηκε χθες, με θέμα "Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του πολίτη με διαφάνεια σε μια έξυπνη πόλη", στο ξεκίνημα της 5ης προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Ο κ. Καφαντάρης μίλησε για τις μεθόδους της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ως εργαλείο καλύτερης εξυπηρέτησης του πολίτη από το κεντρικό κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση. Αναφερόμενος στις πρόσφατες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για παροχή δωρεάν Wi -Fi ενημέρωσε ότι οι δήμοι έχουν ήδη προχωρήσει στον προσδιορισμό των σημείων όπου θα γίνει η εγκατάσταση των συνδέσεων κι επεσήμανε πως "πρέπει να εκμεταλλευθούμε τα δημοτικά δίκτυα που οι περισσότεροι δήμοι της χώρας έχουν ήδη εγκαταστήσει στις περιοχές αρμοδιότητάς τους, παρέχοντας πρόσβαση για δημότες και επισκέπτες σε επιλεγμένα σημεία". Ενώ συνεχίζοντας παρατήρησε: "Διανύουμε τον 21ο αιώνα της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας. Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας στο διεθνές περιβάλλον αποτελεί μείζονα αναπτυξιακό στόχο και βάση για την αειφόρο ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία... Με αφορμή αυτό τον διαφορετικό τρόπο προσέγγισης, προσπαθούμε, επιτέλους, να εξασφαλίσουμε ένα ελάχιστο επίπεδο παροχής υπηρεσιών προς τους δημότες από όλους τους δήμους της χώρας μας, ανεξαρτήτως μεγέθους και γεωγραφικής θέσης".

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν επίσης παρουσιάσεις των επιχειρησιακών προγραμμάτων "Ψηφιακής σύγκλισης" και "Διοικητικής μεταρρύθμισης" για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014 - 2020.