Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014 21:04

Οικονομική ενίσχυση αγροτών για ζημιές σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών και ελιάς ζητά ο δήμαρχος Μονεμβασιάς

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Οικονομική ενίσχυση αγροτών για ζημιές σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών και ελιάς ζητά ο δήμαρχος Μονεμβασιάς

Την στήριξη των αγροτών της νοτιοανατολικής Λακωνίας από τον ΕΛΓΑ, για ζημιές που έχουν υποστεί καλλιέργειες εσπεριδοειδών και ελιάς, από τις έντονες βροχοπτώσεις, ζητά με επιστολή του ο δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη και στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Βασίλη Έξαρχο.

 

Στην επιστολή του ο δήμαρχος Μονεμβασιάς σημειώνει μεταξύ άλλων ότι, «οι υπερβολικές βροχοπτώσεις που πλήττουν συνεχόμενα την ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας το τελευταίο διάστημα, έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών και ελαιοδέντρων. Επιπλέον, οι καθημερινές έντονες βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες έχουν δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη διατήρηση της παραγωγής πάνω στα δέντρα».

Προσθέτει πως, «οι πρώιμες ποικιλίες πορτοκαλιών (Μέρλιν, Ναβαλίνα, κλπ.) και κυρίως η ποικιλία μανταρινιών ‘'Κλημεντίνη'' εμφανίζουν μεγάλη καρπόπτωση με συνέπεια να χαθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό το αναμενόμενο γεωργικό εισόδημα».

Ο δήμαρχος υπογραμμίζει ότι οι υπερβολικές βροχοπτώσεις αλλά και η πλημμύρα αποτελούν αίτια καλυπτόμενα ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ και ζητά από το υπουργείο και τον οργανισμό, να μεριμνήσουν «άμεσα για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών»..

Επιπλέον, ο δήμαρχος Μονεμβασιάς με άλλη επιστολή του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, μεταφέρει τη διαμαρτυρία του αγροτικού κόσμου της περιοχής του για την φορολόγηση των αγροτών και σημειώνει ότι οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER