Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2014 19:05

Εποχικό προσωπικό μέχρι το… Σεπτέμβριο στο Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από την
Εποχικό προσωπικό μέχρι το… Σεπτέμβριο στο Δήμο Τριφυλίας

Η οικονομική αδυναμία που υπάρχει στο Δήμο Τριφυλίας αποτυπώθηκε στην προχθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον προγραμματισμό έκτακτου προσωπικού για το 2014. Οπως αναφέρθηκε, αν και οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες σε εποχικό προσωπικό ο δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει σε προσλήψεις αφού δεν έχει τις οικονομικές δυνατότητες.

Ετσι ο μόνος προγραμματισμός που έγινε είναι για την πρόσληψη 31 ατόμων με τρίμηνη σύμβαση εργασίας και 3 ατόμων με οκτάμηνη -και όλα αυτά με δυσκολίες και εφόσον υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι στο δήμο αφού θα πρέπει να εξασφαλιστούν πρώτα τα απαραίτητα κονδύλια από ίδια έσοδα πριν προχωρήσουν σε προσλήψεις που έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι ο δήμος από το τέλος Σεπτεμβρίου και μετά θα πρέπει να λειτουργεί μόνο με το υπάρχον μόνιμο προσωπικό, αφού πέρα από τα τρίμηνα που λήγουν τέλος Σεπτεμβρίου δεν υπάρχει άλλος προγραμματισμός για πρόσληψη εποχικού προσωπικού, μιας και τα 3 οκτάμηνα που προβλέφθηκαν είναι για την καθαριότητα στις Δημοτικές Ενότητες Αυλώνας, Αετού και Τριπύλης που σήμερα γίνεται από ιδιώτες.

Στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ευστάθιος Ανδρινόπουλος επισήμανε πως αυτή τη στιγμή το έκτακτο προσωπικό στο δήμο είναι 22 άτομα και η σύμβασή τους τελειώνει τέλος Ιουνίου. Από εκεί και πέρα -τόνισε- χρειάζεται για να καλυφθούν οι ανάγκες τουλάχιστον το ίδιο προσωπικό αλλά και επιπλέον λόγω καλοκαιριού. Ανέφερε ότι σημαντική διαφοροποίηση είναι ότι πλέον δεν μπορούν να πάρουν προσωπικό με δίμηνη σύμβαση αλλά με τρίμηνη, κάτι που πρέπει να γίνει μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ και πρότεινε για την περίοδο από τέλος Ιουνίου μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου την πρόσληψη 5 ναυαγοσωστών, 4 εργατών καθαριότητας πλαζ, 2 οδηγών, 4 εργατών πυροπροστασίας, 16 εργατών καθαριότητας, 1 χειριστή τσάπας και 1 χειριστή γκρέιντερ. Μετά από παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Σαμπαζιώτη αποφασίστηκε και η πρόσληψη με 8μηνη σύμβαση 2 εργατών  καθαριότητας και ενός οδηγού, ώστε να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της αποκομιδής απορριμμάτων στις Δ.Ε. Αυλώνα, Αετού και Τριπύλης αφού ο δήμος σχεδιάζει την αγορά ενός απορριμματοφόρου. Πάντως ο κ. Σαμπαζιώτης αναφερόμενος συνολικά στο θέμα των προσλήψεων τόνισε πως υπάρχει δυσκολία στην οικονομική διαχείριση των χρημάτων που απαιτούνται, συμπληρώνοντας πως γίνονται προσπάθειες να βρεθεί κονδύλι για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Από τον κ. Ανδρινόπουλο επισημάνθηκε ότι από τον Οκτώβριο και μετά θα υπάρχει πρόβλημα με το προσωπικό στο δήμο αφού θα έχουν τελειώσει και τα τρίμηνα και θα πρέπει να λειτουργήσει μόνο με τους μόνιμους.

Ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας καταρχήν αναφέρθηκε στο χαρακτήρα του επείγοντος, τονίζοντας ότι πρέπει μέχρι τις 5 του μηνός (σήμερα) να καταθέσουν την πρότασή τους, καθώς υπάρχει πίεση χρόνου σχετικά με τις προσλήψεις λόγω  της προεκλογικής περιόδου. Σημείωσε δε πως ο προγραμματισμός αυτός γίνεται με βάση τον προϋπολογισμό, προσχέδιο του οποίου έχει καταρτιστεί από το Σεπτέμβριο, τονίζοντας ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί επικείμενες τροποποιήσεις που μπορούν να γίνουν. 

Και αρκεί να υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια και χρήματα, ώστε να παραμένει ισοσκελισμένος, θα προσθέταμε εμείς...

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER