Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014 08:14

Στο ΕΣΠΑ το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Γράφτηκε από τον
Στο ΕΣΠΑ το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε η διοργάνωση του φετινού, αλλά και του επόμενου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που διοργανώνεται από το 2012 στην Αρχαία Μεσσήνη.

Πρόκειται φυσικά για μία ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη δεδομένου ότι για αυτά τα δύο χρόνια δεν θα χρειαστεί ο Δήμος Μεσσήνης να δαπανήσει χρήματα για τη διοργάνωση του σημαντικού φεστιβάλ. Το ποσό που εγκρίθηκε μέσω ΕΣΠΑ ανέρχεται στις 263.500 ευρώ. “Η οργάνωση, η προβολή και η ανάδειξη του συγκεκριμένου φεστιβάλ παίρνει άλλη διάσταση και ακολουθεί μία νέα πορεία” τόνισε ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος σημειώνοντας επίσης, ότι μέσα από τη διοργάνωση αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Μεσσήνης, ενώ υπάρχει προβολή για την ευρύτερη περιοχή.

Στη φετινή διοργάνωση αναμένεται να λάβουν μέρος η Βασιλική Ακαδημία Δράματος του Λονδίνου, το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, το Λύκειο της Μεσίνα από την Ιταλία, τρία σχολεία από την Κύπρο και αρκετά σχήματα από όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Αναστασόπουλος μάλιστα κλείνοντας ευχαρίστησε για την προσφορά τους τον φιλόλογο του 1ου Λυκείου Μεσσήνης και σκηνοθέτη Νίκο Φουσιάνη, την υπεύθυνη της Φιλαρμονικής Λίνα Καμαρινοπούλου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Δαβίλλα.

Δ.Πλ.


NEWSLETTER