Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014 22:05

Η πρόξενος της Αυστραλίας στο δημαρχείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Η πρόξενος της Αυστραλίας Sue Burgess επισκέφθηκε σήμερα το Δημαρχείο Καλαμάτας και συναντήθηκε με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα. Η κ. Burgess βρέθηκε στην Καλαμάτα για τη διενέργεια προξενικών εργασιών προς εξυπηρέτηση πολιτών της Αυστραλίας που ζουν στην περιοχή μας.

 

Ο δήμαρχος σημείωσε τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και την αγάπη που τρέφουν οι Μεσσήνιοι και οι Καλαματιανοί για την Αυστραλία, στην οποία διαβιούν χιλιάδες Ελληνες καταγόμενοι από την περιοχή μας. Αναφέρθηκε, επίσης, στην επίσκεψη πέρυσι τον Οκτώβριο της πρέσβειρας της Αυστραλίας στην Ελλάδα Πολυξένης Μπλούμφιλντ, η οποία παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καλαμάτας. 

Ο κ. Νίκας εξέφρασε τη βούληση για διεύρυνση των συναλλαγών στους τομείς των εξαγωγών ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων προς την Αυστραλία και του τουρισμού. Παρατήρησε δε, πως οι προοπτικές για την περιοχή μας στον τουρισμό είναι πολύ καλύτερες, εξαιτίας της καλύτερης προσβασιμότητας στην Καλαμάτα μέσω του νέου αυτοκινητοδρόμου και των δεκάδων διεθνών συνδέσεων με πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος".

 

Η πρόξενος της Αυστραλίας εξέφρασε τη χαρά της για την επίσκεψή της στην Καλαμάτα, όπου ήλθε για πρώτη φορά και έμεινε ενθουσιασμένη από την ομορφιά της πόλης και της περιοχής, όπως είπε. Επίσης, επεσήμανε τη βούληση της χώρας της για συνεργασία με την Ελλάδα και την περιοχή μας.