Τρίτη, 04 Μαρτίου 2014 20:05

Υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας ο Μιχ. Αντωνόπουλος με το συνδυασμό "Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών"

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας ο Μιχ. Αντωνόπουλος με το συνδυασμό "Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών"

"Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών" είναι ο συνδυασμός που θα διεκδικήσει το Δήμο Καλαμάτας στις εκλογές του Μαΐου, σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση, μακριά, όμως, από κόμματα και στηρίξεις. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο γεωλόγος Μιχάλης Αντωνόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου στο "Rex", επικεφαλής της κίνησης, χωρίς να είναι και βέβαιο ότι αυτός θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος, όπως παρατήρησε ο ίδιος.

 

Ο κ. Αντωνόπουλος δήλωσε ότι «ανοίγουμε σήμερα επίσημα δημόσια διαβούλευση και δημοκρατικό διάλογο για τη συγκρότηση αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου νίκης για το Δήμο Καλαμάτας», καλώντας όλους τους δημότες, τα ενεργά αυτοδιοικητικά στελέχη και φορείς της πόλης στο διάλογο. 

Ανέφερε ότι «βασική μας θέση είναι η απρόσκοπτη και ακομμάτιστη λειτουργία ανεξάρτητης και δημοκρατικής αυτοδιοίκησης που πρέπει επιτέλους να γίνει πράξη» και έκανε λόγο για «βαθιά ανάγκη της καλαματιανής κοινωνίας για νέες φωνές, ιδέες και προτάσεις».

Ο Μ. Αντωνόπουλος επέκρινε τη Δημοτική Αρχή και το δήμαρχο Καλαμάτας πως «οι επιλογές του μας έβαλαν στο άρμα της μνημονιακής αυτοδιοίκησης». Κατηγόρησε τον κ. Νίκα για αλαζονική συμπεριφορά, γιατί «χάνονται καθημερινά θέσεις εργασίας και τεράστιοι πόροι χρηματοδότησης, γιατί ο Δήμος Καλαμάτας άφησε χρήματα από κοινοτικά και άλλα ταμεία για την αυτοδιοίκηση ανεκμετάλλευτα». Τον επέκρινε γιατί «σπατάλησε χρήματα του ΕΣΠΑ σε έργα αναπλάσεων», γιατί «δεσμεύτηκαν πόροι για νέο Δημαρχείο που η πόλη δεν είχε ανάγκη», γιατί «κάνει ασφαλτοστρώσεις με δανεικά», γιατί «υπάρχει κωλυσιεργία στα σχέδια πόλης και τις πράξεις εφαρμογής», γιατί «ενώ ψήφισε το ΓΠΣ, το αναίρεσε με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας».

Δήλωσε πως είναι αλληλέγγυος με το "Δίκτυο Ενεργών Πολιτών" στα ζητήματα αυτοδιοίκησης, διαφώνησε, όμως, με τη διαδικασία επιλογής υποψηφίου δημάρχου και με τους στημένους υποψηφίους. 

Επέμεινε πως πρόκειται για ανεξάρτητο συνδυασμό, μακριά από κόμματα. Δήλωσε ότι έχουν και πρόγραμμα και πρόσωπα και παρατήρησε πως θα πάνε και άλλοι μαζί τους, ενώ ξεκαθάρισε ότι δε θα πάνε σε άλλο συνδυασμό. 

Κλείνοντας κάλεσε «τους δημότες και κυρίως τους νέους να συζητήσουμε και να αφήσουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αυτούς που μας χρέωσαν. Με την ψήφο μας στις εκλογές του Μαΐου δεν επιλέγουμε κόμμα. Το ερώτημα που προβάλλει επιτακτικό είναι: Συμπορευόμαστε με την ανθρωπιά και την αξιοπρέπεια ή με τη βαρβαρότητα και την αλαζονεία της μνημονιακής αυτοδιοίκησης;».

Στο πάνελ μαζί με το Μ. Αντωνόπουλο ήταν ο Σωτήρης Λαμπρόπουλος, η Χρύσα Καρμοίρη, η Αγγελική Τσικρικού και ο Γιάννης Χανδρινός.

Γ.Σ.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER