Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014 19:22

Σωτ. Παναγιωτόπουλος: "Υπό απειλή χρεοκοπίας τελεί ο Δήμος Οιχαλίας"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σωτ. Παναγιωτόπουλος: "Υπό απειλή χρεοκοπίας τελεί ο Δήμος Οιχαλίας"

Υπό απειλή χρεοκοπίας τελεί ο Δήμος Οιχαλίας, μετά τη δέσμευση, την περασμένη εβδομάδα, των τραπεζικών του λογαριασμών από ιδιώτη εργολάβο για εξόφληση οφειλής ύψους 580.770,44 ευρώ για τη μελέτη του έργου «ύδρευση - αποχέτευση και βιολογικός καθαρισμός» του πρώην Δήμου Δωρίου.

 

Το παραπάνω υποστηρίζει ο περιφερειακός σύμβουλος -και υποψήφιος δήμαρχος Οιχαλίας- Σωτήρης Παναγιωτόπουλος σε ανακοίνωσή του, μετά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία, όπως σημειώνει, παρακολούθησε.

Παρατηρώντας ότι «οι ευθύνες στο Δήμο Οιχαλίας έχουν ονοματεπώνυμα», ο Σ. Παναγιωτόπουλος επικρίνει τόσο τον δήμαρχο Φίλιππο Μπάμη, όσο και την επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας -τ. δήμαρχο Μελιγαλά- Ελένη Αλειφέρη για ελλιπή χειρισμό της υπόθεσης.

Σημειώνει, ειδικότερα ο Σ. Παναγιωτόπουλος στην ανακοίνωσή του:

«Τα όσα ακούστηκαν και είδαν το φως της δημοσιότητας στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας, στην οποία ήμουν παρών, σχετικά με ένα παλιό χρέος που αφορούσε μελέτη έργου "ύδρευση - αποχέτευση και βιολογικός καθαρισμός" του πρώην Δήμου Δωρίου, προκαλούν ντροπή και εγείρουν ερωτηματικά.

Την Πέμπτη 6/3/2014 και ώρα 12.55, δικαστικός επιμελητής πρωτοκόλλησε στον Δήμο Οιχαλίας κατασχετήριο του Σωτηρίου Λιάρου και δέσμευσε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου για το οφειλόμενο ποσό των 580.770,44 ευρώ. Οι ευθύνες είναι μεγάλες και το ανωτέρω ποσό αποτελεί πλέον απειλή χρεοκοπίας για τον Δήμο Οιχαλίας, εάν άμεσα δεν βρεθεί λύση.

Ο Δήμος Οιχαλίας, αν και γνώριζε το θέμα αυτό, α) δυνάμει της υπ’ αριθμ. 305/2009 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Τριπόλεως και β) δυνάμει της υπ’ αριθμ. 1/2012 πράξης της κ. προέδρου του Διοικητικού Εφετείου Τριπόλεως, δεν προέβη ούτε το 2012, ούτε το 2013, ούτε φυσικά το 2014, σε καμία ενέργεια ώστε το ζήτημα αυτό να διευθετηθεί.

Είναι απορίας άξιο, πώς είναι δυνατόν ένα τόσο σοβαρό νομικό - οικονομικό θέμα, που θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να απασχολήσει κατεπειγόντως το Δημοτικό Συμβούλιο, να "κουκουλώνεται" τρία χρόνια.

Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου κ. Φίλ. Μπάμη, ο οποίος επέλεξε να λείπει από την χθεσινή συνεδρίαση και έχει την άμεση ευθύνη, είναι βαριές και πρέπει να αποδοθούν. Αυτό είναι το ελάχιστο χρέος μας απέναντι στους πολίτες του Δήμου Οιχαλίας.

Επίσης είναι απορίας άξιο, γιατί η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ελένη Αλειφέρη, εδώ και 3 ολόκληρα χρόνια, δεν έχει πάρει καμία απολύτως θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Χθες, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την άκουσα να λέει, απευθυνόμενη στην πλειοψηφία, ότι έχει προτάσεις να καταθέσει για την επίλυση του θέματος και ότι αν δεν βρεθεί γρήγορα λύση θα έχουμε κοινωνική έκρηξη στο δήμο. Χθες το θυμήθηκε;

Πριν λίγες ημέρες, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για τον προϋπολογισμό (Φεβρουάριος 2014), είχε αρνηθεί τη δημιουργία αντίστοιχου κωδικού για την εγγραφή του χρέους και είχε πει συγκεκριμένα, όπως με ενημέρωσαν, "...επί της ουσίας διαφωνώ να εγγραφεί στον προϋπολογισμό, γιατί σημαίνει αναγνώριση της οφειλής". Προς τι αυτή η διγλωσσία; Τι άλλαξε;

Οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, που σήμερα εμφανίζονται και πάλι ως "σωτήρες" του Δήμου Οιχαλίας και προτείνουν και λύσεις, τόσα χρόνια στο δήμο γιατί σιωπούσαν;

Φτάνει πια με τα ψέματά τους. Ο κόσμος θα μάθει την αλήθεια. Οι ευθύνες είναι πολλές και βαρύνουν όλους.

Σήμερα κιόλας, επιβάλλεται να υπάρξει μια ολοκληρωμένη πρόταση από την πλευρά του δήμου, η οποία να διασφαλίζει τόσο τα συμφέροντα του δήμου, όσο και την αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του δήμου, ώστε να διασφαλιστούν οι μισθοί των εργαζομένων και η εξέλιξη των έργων. 

 

Θα επανέλθουμε».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER