Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014 19:54

Κουκούμης: Θέμα στο Δ.Σ. το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κουκούμης: Θέμα στο Δ.Σ. το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

 

Για “προδιαγεγραμμένο έγκλημα κλεισίματος του νοσοκομείου Κυπαρισσίας” κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος -και υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας- Σαράντος Κουκούμης σε επιστολή του προς τον δήμαρχο Κώστα Κόλλια, καλώντας τον αφ’ ενός να...

 

δηλώσει σε τι ενέργειες θα προβεί για να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο και αφ’ ετέρου να φέρει το εν λόγω θέμα “για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο”.

Αφορμή, όπως εξηγεί ο Σ. Κουκούμης, έδωσε η ενημέρωση που έγινε πρόσφατα στο Σώμα από τον μαιευτήρα γυναικολόγο του νοσοκομείου Κυπαρισσίας Δημήτρη Κουτσούλη “για τα κενά στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου κι ότι δεν είναι στις προθέσεις του διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας, στο οποίο υπάγεται οργανικά το Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Κυπαρισσίας, άρα και της κυβέρνησης, να προκηρύξουν τις θέσεις, οπότε αυτό οδηγεί σε υποβάθμιση το νοσοκομείο και βήμα - βήμα το οδηγούν προς κλείσιμο, αλλά και τις τεράστιες συνέπειες που θα υπάρξουν για τις γυναίκες, αλλά και όλο το λαό της περιοχής μας”.

Ο Σ. Κουκούμης, παράλληλα επικρίνει την αντιμετώπιση που επιφυλάχθηκε στον γιατρό:

“Η αντιδεοντολογική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του προεδρείου, αντί να βοηθήσει στην ομαλή λειτουργία του Δ.Σ. για το μείζον θέμα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, πυροδότησε την ένταση με το να διακόπτει τον ομιλητή, να του προσάπτει την ''κατηγορία'' ότι η ενημέρωση που έκανε ήταν πολιτική και να δίνει το έναυσμα και σε άλλους συμβούλους της συμπολίτευσης για μειωτικές και υβριστικές αναφορές στο πρόσωπο του γιατρού, συμβάλλοντας έτσι στην απαξίωση και καταρράκωση του οργάνου, προκαλώντας θλίψη και οργή σε όσους παρακολουθούσαν την συνεδρίαση του Δ.Σ., αλλά και σε όσους πληροφορήθηκαν τα τεκταινόμενα σε αυτή τη συνεδρίαση.

Ομως και ο δικός σας εκνευρισμός κ. δήμαρχε και οι προσωπικές σας αναφορές απέναντι στο συντοπίτη μας γιατρό, δεν επέτρεψαν σε όσους σας άκουσαν να καταλάβουν αν όντως δεν υπάρχει πρόβλημα για το Νοσοκομείο και επομένως κακώς σας μέμφεται ή στο γεγονός ότι, παρά τις όποιες προσπάθειές σας και τις ''κόκκινες γραμμές'' που είχατε θέσει, η συρρίκνωση και η απαξίωσή του έχει συντελεστεί και το κλείσιμό του ως Νοσοκομείου για την παροχή δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας βρίσκεται ''προ των πυλών''.

Γιατί ποιός μπορεί να υποστηρίξει σοβαρά, κ. δήμαρχε, ότι δεν υφίσταται πρόβλημα για το Νοσοκομείο, όταν σε σύνολο 28 θέσεων που προβλέπονται, με βάση το νέο κανονισμό, αυτή τη στιγμή είναι καλυμμένες οι 15 και υπάρχουν 13 κενές σε ιατρικό προσωπικό και μάλιστα σε κρίσιμες ειδικότητες, όπως μαιευτικής - γυναικολογίας, καρδιολογίας, ΩΡΛ, οφθαλμολογίας, ακτινοδιαγνωστικής, αναισθησιολογίας κλπ, και ούτε διατίθενται οι αναγκαίες πιστώσεις για να προκηρυχθούν οι θέσεις;

Πώς μπορεί να γίνει έστω και ένα χειρουργείο χωρίς τις βοηθητικές προς το χειρουργό ειδικότητες;

Η έλλειψη όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων για να αντιμετωπιστούν σοβαρά περιστατικά και χειρουργικές επεμβάσεις οδηγεί τους εφημερεύοντες γιατρούς στη διαμετακομιδή των ασθενών σε άλλα νοσοκομεία, με συνέπεια και η ζωή των ασθενών να κινδυνεύει λόγω των μεγάλων αποστάσεων, αλλά και τα στατιστικά δεδομένα ιατρικών πράξεων να είναι αρνητικά για τη βιωσιμότητα του Νοσοκομείου”.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER