Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011 18:41

Ο Μπρεδήμας για το ΓΠΣ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ο Μπρεδήμας για το ΓΠΣ Καλαμάτας

Σχετικά με τα σημερινά γεγονότα που σημειώθηκαν στο Δήμο Καλαμάτας και αφορούν το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, ανακοινώθηκαν, από τον επικεφαλή της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρο Μπρεδήμα, μεταξύ άλλων και τα εξής:
1. Το ταχύτερο δυνατό, θα πρέπει να εξευρεθεί λύση στα θέματα που ανέκυψαν μετά τις έντονες διαμαρτυρίες  συμπολιτών και τα επεισόδια που επακολούθησαν, σχετικά με το συζητούμενο Γ.Π.Σ.
2. Θα πρέπει να αρχίσουν, άμεσα, διαβουλεύσεις της δημοτικής αρχής Καλαμάτας με τη συμμετοχή των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά και εκπροσώπων των θιγομένων κατοίκων Βέργας, Μαντίνειας κλπ.
3. Να συγκληθεί, μετά τις διαβουλεύσεις το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, έτσι ώστε το ταχύτερον να υπάρξει απόφαση του Σώματος για να αποκατασταθούν οι όποιες αδικίες.
4. Εάν, παρ’ ελπίδα, δεν καταστεί δυνατόν να υπάρξει θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να ζητηθεί αρμοδίως να επανέλθει η μελέτη του Γ.Π.Σ. στο Δήμο Καλαμάτας, ώστε να εξετασθεί το όλον θέμα και να ληφθούν οι δέουσες αποφάσεις.
5. Θα θέλαμε ιδιαίτερα να υπογραμμίσουμε το έμπρακτο ενδιαφέρον του Μεσσήνιου Γενικού Γραμματέα (της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων) Τάσου Αποστολόπουλου, ο οποίος ενώ ηδύνατο να υπογράψει, ως είχε, το απαράδεκτο Γ.Π.Σ. και να είχαμε βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων, παρά ταύτα, δέχθηκε να του υποβληθούν εκ των υστέρων, οι κατά νόμον τροποποιήσεις και βελτιώσεις αυτού, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου ε.ε.
6. Τέλος, θέλουμε να επισημάνουμε τις βαρύτατες ευθύνες της απελθούσης αλλά και σημερινής Δημοτικής Αρχής, η οποία ευθύνεται για την δυσμενή εξέλιξη του όλου θέματος, διότι από βαρυτάτη αμέλειά της δημιουργήθηκαν οι δυσμενείς εξελίξεις σε βάρος των θιγομένων και πληττομένων κατοίκων, οι οποίοι δεν είχαν ενημερωθεί.


Από το Γραφείο Τύπου του Θόδ. Μπρεδήμα


NEWSLETTER