Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 07:27

Μουσική διαμαρτυρία κατά της πώλησης ακινήτων του Δημοσίου

Γράφτηκε από τον

Μουσική εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην πώληση των 48 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία, στον Κορδία, από το ΤΑΙΠΕΔ, πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή στις 7.30 το βράδυ, στα γήπεδα τένις της περιοχής. Την οργανώνει η Κίνηση Κατοίκων Καλαμάτας Ενάντια στην Πώληση Ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ.

Η Κίνηση καλεί: 1) «Τους κατοίκους της Καλαμάτας να δώσουν το "παρών". 2) Τις δημοτικές παρατάξεις και τους συμβούλους του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, προκαλώντας απόφαση στο Δ.Σ., με την οποία να ζητούν α) την επικαιροποίηση της απόφασης 218/9-5-2013, β) τη νομοθετική κατοχύρωση αποχαρακτηρισμού των 48 στρεμμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ και την παραχώρησή τους στον Δήμο Καλαμάτας». 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση - πρόσκληση, η συντονιστική επιτροπή «εκτιμά ότι περιουσία η οποία ανήκει στο λαό, δεν εκποιείται, δεν ανταλλάσσεται, δεν παραχωρείται. Γι’ αυτό και τα 48 στρέμματα παραλίας Γουλιμίδων "Κορδίας", είναι θέμα που ενδιαφέρει όλους τους κατοίκους της πόλης, είναι πάνω από κόμματα και παρατάξεις. Είναι θέμα του ίδιου του λαού της πόλης μας».

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας με την κατά πλειοψηφία απόφασή του, 218 στις 9/5/2013, ενέκρινε «το Σχέδιο Γενικής Διάταξης (μάστερ πλαν) Δ_υτικής Παραλίας - "Κορδία" του Δήμου Καλαμάτας, που εισηγείται η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με την υπ’ αριθ_. 26/2013 απόφασή της, όπως αυτό συντάχθηκε από το Τμήμα Μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών».

Σύμφωνα με την απόφαση τα προτεινόμενα έργα νέων αθλητικών εγκαταστάσεων -δυτικά του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής- του μάστερ πλαν είναι: Ενα γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, 2 γήπεδα βόλεϊ, 1 γήπεδο μπιτς βόλεϊ και 2 γήπεδα μπάσκετ. Το συνολικό κόστος των έργων αυτών είναι 1 εκ. ευρώ, μαζί με τη διαμόρφωση και εξυγίανση του χώρου, τη δημιουργία χώρου ελαφρού τρεξίματος (τζόκινγκ) και ποδηλατόδρομου, τη διαμόρφωση 2 χώρων στάθμευσης οχημάτων και ζωνών πρασίνου και δενδροφύτευσης.

Ο δήμαρχος Π. Νίκας ενημέρωσε στη συνεδρίαση ότι ο εναπομένων αδιαμόρφωτος χώρος της περιοχής έχει έκταση 14,5 στρεμμάτων περίπου και μεταξύ άλλων σημείωσε: «Αυτά είναι κρίσιμα κομμάτια, πρέπει να τα διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γι’ αυτό εάν θέλετε να ενισχύσετε αυτόν τον αγώνα, σας παρακαλώ ψηφίστε αυτό το γενικό σχέδιο, για να καταλάβουν στο ΤΑΙΠΕΔ ότι εμείς στην

πρότασή μας για τη διατήρηση αυτού του κομματιού της πόλης είμαστε όλοι μαζί, είμαστε ομόφωνοι. Από κει και πέρα θα συνεννοηθούμε για το τι θα φτιάξουμε ακριβώς».

Γ.Σ.