Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014 19:47

Δεν συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας η πώληση 48 στρεμμάτων στον Κορδία

Γράφτηκε από τον

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας δεν δέχτηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας να γίνει συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης και να εκδοθεί ψήφισμα κατά της πώλησης από το ΤΑΙΠΕΔ των 48 στρεμμάτων στην παραλία Γουλιμίδων, στον Κορδία.

Και το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία, με ονομαστική ψηφοφορία, απέρριψε το αίτημα για συζήτηση που έθεσαν οι μειοψηφίες.
Το θέμα το έθεσε καταρχάς ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θεόδωρος Μπρεδήμας, παρουσιάζοντας το ψήφισμα της μουσικής εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε το βράδυ της Κυριακής, στην περιοχή μπροστά από τα γήπεδα του τένις, με το οποίο ζητείται να μην πουληθεί ο χώρος από το ΤΑΙΠΕΔ. Ο επικεφαλής του "Δικτύου Ενεργών Πολιτών" Σταμάτης Μπεχράκης σημείωσε ότι αυτή είναι κοινή πρόταση των μειοψηφιών.
Απαντώντας ο δήμαρχος είπε ότι «έχει κάνει αγώνα η δημοτική αρχή επί 3 χρόνια, μόνη της». Υπενθύμισε την απόφαση 218 του 2013 και πρόσθεσε: «Το έχουμε κουβεντιάσει. Το Δημοτικό Συμβούλιο ασχολήθηκε με το θέμα και το διασώζουμε. Εχω πάει αρκετές φορές στο ΤΑΙΠΕΔ και στην αρμόδια αρχή». Ζήτησε το θέμα αυτό «να μην μπει στον τροχό της προεκλογικής αντιπαράθεσης» και συνέστησε «να είναι καθήσυχοι αυτοί που ανησυχούν, έχουμε κάνει αυτό που πρέπει». Δέχτηκε μόνο «στο τέλος της συνεδρίασης να εκδοθεί ένα ψήφισμα στο πνεύμα της προηγούμενης απόφασης, που να την ενδυναμώνει» κι επέμεινε στην άρνησή του «δεν πρόκειται να δεχθώ συζήτηση θέματος εκτός ημερήσιας διάταξης».
Ο κ. Μπρεδήμας επέμεινε να γίνει συζήτηση και ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία, με αποτέλεσμα η συζήτηση να απορριφθεί με 20 "όχι" (των συμβούλων της πλειοψηφίας) και 10 "ναι" (των μειοψηφιών).