Πέμπτη, 01 Μαϊος 2014 21:25

Αμάζευτα τα σκουπίδια στη μισή Τριφυλία

Γράφτηκε από τον
Αμάζευτα τα σκουπίδια στη μισή Τριφυλία

Από τη Μεγάλη Τετάρτη έχουν να περάσουν απορριμματοφόρα σε αρκετά χωριά της Τριφυλίας, κυρίως στις ΔΕ Αετού, Αυλώνα και Τριπύλας. Η κατάσταση είναι δραματική και οι κάτοικοι μαζί με τους προέδρους των χωριών έχουν ξεσηκωθεί, τονίζοντας ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. 

Χθες υπήρξε έντονη διαμαρτυρία προς το δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια που τους υποσχέθηκε -όπως και πριν από λίγο καιρό- ότι το πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών θα λυθεί τις επόμενες μέρες με την ενοικίαση απορριμματοφόρου. Ενοικίαση που την περιμένουν πάντως εδώ και πολύ καιρό, αφού έχει λήξει η σύμβαση με τον εργολάβο που μάζευε τα σκουπίδια στις περιοχές αυτές. Ετσι καθώς αποφασίστηκε να νοικιάσουν απορριμματοφόρο, αφού ο στόλος του δήμου δεν επαρκεί, από τις αρχές Μαρτίου ξεκίνησαν τη διαδικασία η οποία σχεδόν δύο μήνες μετά δεν έχει ολοκληρωθεί. Πρόσφατα ο δήμος υπόγραψε συμφωνητικό ενοικίασης οχήματος, το οποίο όμως όπως διαπιστώθηκε από την επιτροπή διαγωνισμού δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί - και έτσι η διαδικασία ξεκίνησε από την αρχή. 

Ολο αυτό το διάστημα η αποκομιδή των σκουπιδιών γινόταν από απορριμματοφόρα της ΔΕ Κυπαρισσίας, τα οποία όμως δεν επαρκούν για να καλύπτουν όλες τις περιοχές, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα και στην ίδια την περιοχή της Κυπαρισσίας.

Χθες οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Μερκούρης και Γιάννης Βασιλόπουλος μαζί με προέδρους χωριών έθεσαν το ζήτημα στον δήμαρχο, περιγράφοντας την τραγική εικόνα που υπάρχει στα χωριά. Μια εικόνα για την οποία μας μίλησε ο πρόεδρος της ΤΚ Αετού Αντώνης Λόντος λέγοντας ότι πραγματικά υπάρχει χάος κι όλοι οι κάδοι και οι δρόμοι είναι γεμάτοι με σκουπίδια. Τις σακούλες τις έχουν σκίσει τα σκυλιά και παντού υπάρχουν σκουπίδια, μας είπε. Από την Μεγάλη Τετάρτη έχει να περάσει απορριμματοφόρο και να πάρει τα σκουπίδια, σημείωσε, κι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, οπότε περιμένουν μέχρι το Σαββατοκύριακο να έχει λυθεί το πρόβλημα. Υπογράμμισε δε πως τέτοιο πρόβλημα δεν είχαν ποτέ, τις τελευταίες μέρες όμως η κατάσταση είναι δραματική και αυτό το αντιμετωπίζουν κι άλλα χωριά της περιοχής.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος στη συνάντηση που έγινε είπε ότι γνωρίζει και κατανοεί το πρόβλημα. Μίλησε για εμπλοκή στο θέμα της μίσθωσης του απορριμματοφόρου, που εξαιτίας της δημιουργήθηκε αυτό το πρόβλημα στις ΔΕ Αυλώνα και Αετού. Και υπογράμμισε πως μέχρι να λυθεί οριστικά το θέμα του απορριμματοφόρου, κάτι που ελπίζει να γίνει στις αρχές της εβδομάδας που θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, με δικές του δυνάμεις ο δήμος και με τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων θα αντιμετωπιστεί στοιχειωδώς το πρόβλημα. Επιδίωξη τους, τόνισε, είναι πριν μπει το καλοκαίρι να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Να σημειώσουμε ότι από τις υπηρεσίες του δήμου καταρτίστηκε ένα πρόγραμμα αποκομιδής ώστε να καλύψουν αυτό το κενό που υπάρχει στα χωριά.

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER