Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011 22:57

Ομόφωνη διαμαρτυρία για κλείσιμο της ΔΟΥ Μελιγαλά από το Δ.Σ. Οιχαλίας

Γράφτηκε από την

Την έντονη διαμαρτυρία και την αγανάκτησή του για την πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να κλείσει τη ΔΟΥ Μελιγαλά, εκφράζει με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας.
Στο ψήφισμα που απεστάλη στον υπουργό, στο Μεσσήνιο πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, στο Μελιγαλαίο στην καταγωγή υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, στους αρμόδιους υφυπουργούς και τους βουλευτές του νομού, αφού αναφέρεται ότι η περιοχή είναι απομονωμένη και αδικημένη, σημειώνεται ότι: «Η ΔΟΥ Μελιγαλά εξυπηρετεί σε γεωγραφική έκταση όλη την Ανω Μεσσηνία περιλαμβάνοντας και περιοχές σε όμορους Δήμους (Μεσσήνης). Εξυπηρετεί μια περιοχή πάνω από 30.000 πληθυσμό. Οι αποστάσεις που θα πρέπει να διανύουν οι δημότες πολλών Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε ΔΟΥ (Καλαμάτα), υπερβαίνουν τα 200 χιλιόμετρα και δεδομένου της ελλιπούς συγκοινωνίας, το κόστος που θα δημιουργηθεί στους πολίτες θα είναι αβάστακτο. Θα υπάρχει έντονο πρόβλημα τόσο στην εμπορική, όσο και στην αγροτική - κτηνοτροφική  και κοινωνική ζωή του Δήμου μας, γιατί ο Μελιγαλάς είναι το εμπορικό κέντρο της Ανω Μεσσηνίας και έχουν υποκαταστήματα όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που εξυπηρετούν τους πολίτες».
Στο ψήφισμα επισημαίνεται πως «σύσσωμοι οι πολίτες, οι κοινωνικοί φορείς και οι πολιτιστικοί σύλλογοι είναι αντίθετοι με το κλείσιμο της ΔΟΥ Μελιγαλά και διαμαρτύρονται έντονα συγκεντρώνοντας υπογραφές για τη διατήρησή της».
Ακόμα, το Δ.Σ. Οιχαλίας ενημερώνει ότι, «θέλοντας να συμβάλλουμε και εμείς σαν δημοτική αρχή στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της χώρας μας, έχουμε προβεί ήδη στη μείωση, κατά 20% του χαμηλού μισθώματος που καταβάλλει η ΔΟΥ Μελιγαλά στο Δήμο μας, για το κτήριο στο οποίο στεγάζεται και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσει να στεγάζεται στο ακίνητό μας με πάρα πολύ ενδεικτικό και συμβολικό ενοίκιο».