Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011 21:24

Ολοκληρωμένα προγράμματα αστικής ανάπτυξης: Μέσα στο Φεβρουάριο δημοπρατούνται κεντρική πλατεία και Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Μέσα στο Φεβρουάριο θα δημοπρατηθούν σύμφωνα με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα τόσο η κεντρική πλατεία όσο και η γ' φάση ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από την σύσκεψη των δημάρχων των πρωτευουσών των 5 νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Αργους με τον υπερπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων Τάσο Αποστολόπουλο σχετικά με τα Ολοκληρωμένα Προγράμματα Αστικής Ανάπτυξης. Σύμφωνα με τον κ. Νίκα τα δύο παραπάνω έργα είναι έτοιμα και σε μελετητικό επίπεδο και οι διαδικασίες θα προωθηθούν με γοργούς ρυθμούς, ενώ σε ετοιμότητα θέλει να είναι η δημοτική αρχή και για την Ηλέκτρα και για την ανάπλαση της πλατείας Υπαπαντής, στην περίπτωση που κάποια από τις υπόλοιπες πόλεις δεν καταφέρει εγκαίρως να απορροφήσει τους πόρους. Η συνολική πρόταση που έχει καταθέσει ο Δήμος Καλαμάτας αγγίζει τα 4,5 εκατ. ευρώ, ενώ εκφράζεται αισιοδοξία ότι η ροή χρηματοδότησης θα είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητική, αφού για το σκοπό αυτό έχει ήδη συσταθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης που θα έχει την πλήρη οικονομική εποπτεία και διαχείριση των παρεμβάσεων που θα ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Στη δημοτική αρχή πάντως έχουν αρχίσει ήδη να αναζητούν τρόπους με τους οποίους θα υπάρξει η μικρότερη δυνατή αναστάτωση στην εμπορική δραστηριότητα της πλατείας κατά τη διάρκεια των εργασιών ανάπλασης, οι οποίες σύμφωνα με τον κ. Νίκα δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν και πριν το φθινόπωρο.

Δ.Πλ.