Τρίτη, 27 Μαϊος 2014 13:15

Ο Καφαντάρης σε Βενετία και Ριέκα

Γράφτηκε από την
Ο Καφαντάρης σε Βενετία και Ριέκα

Στη Βενετία, σε εκδήλωση ανάδειξης του πολιτιστικού τουρισμού της Μεσογείου, θα ταξιδέψουν αύριο ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Πετρόπουλος.

Ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δ.Σ. είναι προσκεκλημένοι της Περιφέρειας της Βενετίας, μέσω του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ομάδας Οικονομικών Συμφερόντων (ΕΟΟΣ) "Marco Polo System". Η εκδήλωση θα έχει θέμα «Ταξιδεύοντας με ιστιοφόρο μεταξύ της ιστορίας, της κουλτούρας και της φύσης» και θα γίνει αύριο στον συνεδριακό χώρο «Forte Marghera».

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αφορά στην ιστορία, τον πολιτισμό και την φύση των χωρών της Μεσογείου, καθώς και την τουριστική τους ανάδειξη και αξιοποίηση, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών.

 

Μετά τη Βενετία ο Δημ. Καφαντάρης και ο Παν. Πετρόπουλος θα ταξιδέψουν στη Ριέκα της Κροατίας για να συμμετάσχουν στο 20ό Συνέδριο της Μεσογειακής Θαλάσσιας Κληρονομιάς. Το συνέδριο, που ξεκινά αύριο και ολοκληρώνεται το Σάββατο 31 του μήνα, έχει θέμα «Ζώντας τον πολιτισμό και την μουσειακή του έκφραση: Το περιβάλλον, η μετανάστευση, οι γλώσσες και η διατροφή». Στην συγκεκριμένη εκδήλωση ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ως εισηγητής και εκπρόσωπος του Δήμου Πύλου-Νέστορος, θα αναπτύξει το θέμα «Η μεσογειακή διατροφή ως άυλη πολιτιστική αξία στον παγκόσμιο χάρτη της UNESCO».


NEWSLETTER