Σάββατο, 31 Μαϊος 2014 19:51

Ελληνική Δράση: "Λίγη σοβαρότητα κύριοι Νεοδημοκράτες"

Γράφτηκε από την

Συνέχεια στη διαμάχη της Ελληνικής Δράσης με τη Χρυσή Αυγή, η οποία ξεκίνησε με αφορμή ανακοίνωση της πρώτης για στήριξη του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα στις πρόσφατες εκλογές από στελέχη της δεύτερης.

Με νέα ανακοίνωσή της η Ελληνική Δράση για το Δήμο Καλαμάτας τονίζει ότι τα παλιά στελέχη της Χρυσής Αυγής συντάχθηκαν μαζί της στις δημοτικές εκλογές αφήνοντας όμως αιχμές για τις σχέσεις του βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση με το χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Κατ’αρχήν, η Ελληνική Δράση δεν εξέφρασε κανένα παράπονο ,αφού, όπως δήλωσε εξ αρχής, δεν θέλει καμμία στήριξη από κανένα κόμμα, μικρό ή μεγάλο, αλλά έδωσε  ιδεολογικό στίγμα που  έχει σαφείς αξίες και αρχές. 

Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε  ότι οι ιδρυτές και οι παλαιοί αγωνιστές της Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής της Καλαμάτας των σκοτεινών χρόνων της μεταπολιτεύσεως αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την δημοτική μας προσπάθεια. Επίσης θα θέλαμε να συγχαρούμε τους νεώτερους μαχητές της Χ.Α. της Καλαμάτας, που είτε πλαισίωσαν το ψηφοδέλτιό μας είτε αγωνίστηκαν μαζί μας για την Ελληνική Δράση, έχοντας σαφείς ιδεολογικές αρχές και αξίες.

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου από τα γραφεία της Ελληνικής Δράσεως έφυγαν κατ΄αρχήν εκατοντάδες ψηφοδέλτια της Ελληνικής Αυγής για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την δεύτερη Κυριακή πάλι εκατοντάδες ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής για τις Ευρωεκλογές. Αυτό ήταν φυσικό γιατί το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου μας αποτελείτο από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής. Ήταν επόμενο, κατόπιν τούτων, να υποστηριχθούν και εκλογικά οι συναγωνιστές της Χρυσής Αυγής. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»(31-5-2014) «…στην Καλαμάτα επανεξελέγη από την πρώτη Κυριακή ο εκλεκτός του Μαξίμου και προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτης Νίκας…». Επί πλέον έχουμε νέα παρέμβαση από το…φιλαράκι του Σαμαρά, πρόεδρο της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής  Ντέιβιντ Χάρρις, που λέει ότι υπάρχει ανάγκη αποτελεσματικώτερης καταστολής της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, μετά την σημαντική νίκη που κατέγραψε το «νεοφασιστικό» κόμμα στις Ευρωεκλογές με ποσοστό 9,4% και με την κατάκτηση της τρίτης θέσης(βλέπε εκτενή ανταπόκριση του Εβραϊκού Τηλεγραφικού Πρακτορείου που αναδημοσιεύεται σε αρκετά Αμερικανοεβραϊκά ΜΜΕ). Η  Ν.Δ. έκλεισε στην φυλακή τον Γ.Γ. της Χ.Α. αλλά και πολλούς εκλεγμένους βουλευτές και συναγωνιστές και εδίωξε,όσο κανείς άλλος, την Χ.Α. Όσο για τον κ.Νίκα, ήταν ο κύριος υπεύθυνος της ματαιώσεως του καλοκαιρινού φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα, και αν θυμάστε, είχατε τότε βγάλει ανακοίνωση εναντίον του.  Σύμφωνα με πολλές καταγγελίες και δημοσιεύματα και σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών της τοπικής αυτοδιοικήσεως αλλά και των Ευρωεκλογών  πολλά στελέχη σας και υποστηρικτές σας στήριξαν τον Νεοδημοκρατικό συνδυασμό του κ. Νίκα. Κατόπιν των ανωτέρω που σας παρέθεσα, πώς μπορεί ένα στέλεχος ή υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, που δηλώνει εθνικιστής και πατριώτης, να υποστηρίξει τον εκλεκτό της Ν.Δ.; Πώς μπορεί ένας εθνικιστής ή πατριώτης να ψηφίσει οποιοδήποτε συστημικό κόμμα;  

Την ίδια εποχή που ο βουλευτής σας κ. Κουκούτσης έβγαζε φωτογραφία αγκαλιά τον Καμμένο με τον Σαμαρά, κάποιοι εθνικιστές και πατριώτες έδιναν το παρόν σε μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις για την αποφυλάκιση των εντίμων Ελλήνων αξιωματικών της 21ης Απριλίου, όπως βλέπετε στην φωτογραφία του «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» της  6ης Μαΐου του 1984. Σήμερα γιατί δεν γίνεται το αντίστοιχο στην Καλαμάτα για τους φυλακισμένους εθνικιστές;  

Όσον αφορά στον κ. Δημητρούλια εκτός από ιδρυτικό μέλος της   Τοπικής Οργανώσεως της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα έδωσε το παρόν  αδιαλείπτως επί σειρά δεκαετιών σε εθνικιστικούς αγώνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ δεν έχει διοριστεί από την Ν.Δ. ούτε αυτός ούτε άλλο μέλος της οικογένειάς του ούτε έχει κουμπαριές με στελέχη της Ν.Δ. 

Η απάντηση για τη στάση που εκράτησαν στις δημοτικές εκλογές  ορισμένα στελέχη της  Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα ήλθε από τον πολιτικό κρατούμενο και Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος στο τελευταίο μήνυμά του γράφει τα εξής: « Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, σίγουρα  επιτύχαμε μία Νίκη, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν έλειψαν τα φαινόμενα  παλαιοκομματισμού, πολιτικαντισμού, φαινόμενα, τα οποία χαρακτηρίζουν ένα αστικό και όχι επαναστατικό κόμμα. Αυτό θέλετε για την Χρυσή Αυγή; Εγώ ΟΧΙ! Και να ξέρετε πως ο μεγαλύτερος εχθρός του Κινήματός μας είναι όλοι αυτοί που λένε «ν΄αλλάξουμε»…

                                                             Εκ του Γραφείου Τύπου της «Ελληνικής Δράσεως» 

Υ.Γ.:Quiz για δυνατούς λύτες: Πότε ιδρύθηκαν τα γραφεία της Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα;

 

Σ.Σ.: Η φωτογραφία που δημοσιεύεται μέσα στο άρθρο αποτελεί μέρος της ανακοίνωσης της Ελληνικής Δράσης