Σάββατο, 31 Μαϊος 2014 20:04

ΚΚΕ: "Νέο χαράτσι και πρόστιμα του δημάρχου Καλαμάτας σε όποιον αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτική"

Γράφτηκε από την

Ανακοίνωση κατά της επιβολής τέλους από το Δήμο Καλαμάτας για την απασχόληση ηλεκτρολόγου και προσωπικού καθαριότητας στους φορείς που χρησιμοποιούν την πλατεία για εκδηλώσεις εξέδωσε μετά την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας η "Λαϊκή Συσπείρωση".

 

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας με εισήγηση του Αντιδήμαρχου κ. Μπουζιάνη αποφάσισε την επιβολή χαρατσιού σε όποιον χρησιμοποιεί τις πλατείες της πόλης για εκδηλώσεις, με την δικαιολογία ότι απασχολείται ηλεκτρολόγος του Δήμου και εργαζόμενοι για την καθαριότητα.  Την απόφαση υπερψήφισαν η παράταξη του ΠΑΣΟΚ και η παράταξη «Πρωτοπορία» που οι εκλεγμένοι της στις τελευταίες Περιφερειακές εκλογές ήταν υποψήφιοι με τον Γ. Μανώλη. Η απόφαση αφορά πολιτικά κόμματα, φορείς σωματεία, συλλόγους.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στα κόμματα που πρέπει να πληρώνουν γιατί χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Πιθανά να παρεξηγήθηκε για την άρση της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Άλλωστε., είναι ο ίδιος που δίνει ασυλία σε άτομα από την παράταξή του που έχουν στενές σχέσεις με του φασίστες. Οπλισμένος, μάλιστα και με την υπεροψία που του δίνει η επανεκλογή του στο Δήμο από την πρώτη Κυριακή (που πήγε άραγε το ποσοστό της Χ.Α. αφού δεν στήριζε επίσημα κανέναν υποψήφιο;), απείλησε και με πρόστιμα στα κόμματα για αφισοκόλληση, υπονοώντας το ΚΚΕ.  

Ο κ. Νίκας με αυτή την αντιδημοκρατική του απόφασή μετατρέπει σε εμπόρευμα την διακίνηση ιδεών επιβάλλοντας σε κόμματα, οργανώσεις και μαζικούς φορείς να πληρώνουν αδρά, προκειμένου να προβάλλουν τα μηνύματά τους με μια συγκέντρωση σε μια πλατεία ή μέσω της αφίσας. Ήδη είναι απαγορευτική η πρόσβαση στους κλειστούς δημοτικούς χώρους έχει επιβληθεί χαράτσι εδώ και χρόνια. 

Το ζήτημα δεν είναι ούτε οικονομικό ούτε περιβαλλοντικό. Στην ουσία ο εκλεκτός της ΝΔ (προηγούμενα και του ΛΑ.Ο.Σ.) και υποστηρικτής των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, ενοχλείται με την δραστηριότητα του ΚΚΕ και προσπαθεί με κάθε τρόπο να την περιορίσει την στιγμή που συνεχίζονται και εντείνονται τα αντιλαϊκά μέτρα, ο κυβερνητικός αυταρχισμός και η καταστολή, που περιορίζονται τα εργασιακά δικαιώματα, που η ενημέρωση χειραγωγείται από τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών, που περιορίζεται η προβολή απόψεων όποιων αντιτίθενται στην κυρίαρχη πολιτική και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. 

Καλούμε τον κ. Νίκα να το ξανασκεφτεί και να αποσύρει την απόφασή του. Το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα δεν τρομοκρατούνται. Θα ακυρώσουν στην πράξη τον αυταρχισμό και την αντιλαϊκή απόφαση της Δημοτικής Αρχής".  

 

Καλαμάτα 31/5/2014

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ

Νίκος Διασάκος

Τάσος Νιάρχος

Κώστας Μηχαλόπουλος