Κυριακή, 08 Ιουνίου 2014 19:32

Ομόφωνη αντίδραση για τα χημικά της Συρίας από το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ομόφωνη αντίδραση για τα χημικά της Συρίας από το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Ψήφισμα με το οποίο εκφράζεται η ομόφωνη αντίδρασή του  εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας για την καταστροφή των χημικών της Συρίας στις θαλάσσιες περιοχές της Μεσογείου. Το ψήφισμα εκδόθηκε μετά από πρόταση του επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Σαράντου Κουκούμη και μεταξύ άλλων αναφέρει: 

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας εκφράζει την ομόφωνη αντίδρασή του, στην απόφαση των οργάνων της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, με τη συγκατάθεση και της ελληνικής κυβέρνησης, να καταστρέψουν εκατοντάδες τόνους χημικών, προερχόμενων από τη Συρία, στις θαλάσσιες περιοχές βορειοδυτικά της Κρήτης, νότια της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων.

Η επιχείρηση καταστροφής των χημικών της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης και την εναπόθεσή τους στο βυθό της θάλασσας, εγκυμονεί τεράστιους περιβαλλοντικούς κινδύνους αλλά και καταστροφής ολόκληρου του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Η επικινδυνότητα του εγχειρήματος καταδεικνύεται και από την απόφαση της Γενικής Επιτροπής Αλιείας, να απαγορευτεί η αλιεία στις περιοχές αυτές από 22/5 έως 22/7 αυτού του έτους. Κανένας, βέβαια, δεν εγγυάται ότι και μετά την παρέλευση της απαγόρευσης, τα υπολείμματα των χημικών δε θα περάσουν μέσω της διατροφικής αλυσίδας στον άνθρωπο, με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Τεράστιες, επίσης, θα είναι οι συνέπειες για τα παραθαλάσσια οικοσυστήματα, τον τουρισμό και την αλιεία των παραθαλάσσιων περιοχών, όπως του Κυπαρισσιακού Κόλπου.

Γι' αυτό καλούμε την ελληνική κυβέρνηση και την Ελληνίδα επίτροπο Θαλάσσιων Υποθέσεων της Ε.Ε. Μαρία Δαμανάκη, να αντιδράσουν άμεσα και να μην επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί το τεράστιο επαπειλούμενο περιβαλλοντικό έγκλημα. Οι λαοί της Μεσογείου δεν είναι υπεύθυνοι για τις τεράστιες ποσότητες όπλων μαζικής καταστροφής που έχουν εγκαταστήσει στις χώρες τους οι ιμπεριαλιστές, για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων. Αυτοί που δημιούργησαν τα χημικά και τροφοδοτούν τους πολέμους, να αναλάβουν τις συνέπειες και να υποδεχθούν και να διαχειριστούν οι ίδιοι την καταστροφή των όπλων μαζικής καταστροφής που παράξανε».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER