Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011 21:33

Συνάντηση Κόλλια με Μπόζο: "Πόλεμος" αν υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την
Συνάντηση Κόλλια με Μπόζο: "Πόλεμος" αν υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας


Το ζητούμενο είναι η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, και η οποιαδήποτε κυβερνητική απόφαση για υποβάθμισή του θα αποτελέσει casus belli, αιτία πολέμου: Αυτό σημείωσε ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον διοικητή του ιδρύματος Πάνο Μπόζο. Οι δύο άντρες συζήτησαν επίσης το θέμα δημιουργίας ενός πάρκου υγείας και πρόνοιας στο χώρο του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών, καθώς επίσης την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας που διαθέτει το νοσοκομείο - με το δήμο να υπόσχεται απόλυτη στήριξη και στο θέμα αυτό.
Ο κ. Μπόζος σημείωσε για μία ακόμη φορά ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν κινδυνεύει από τίποτα και ότι οι φήμες που κυκλοφορούν είναι ύποπτες καθώς εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα. Μίλησε δε για συνεχή ενίσχυση του νοσοκομείου, αλλά και για τη χρηματοδότηση μιας μελέτης ανάπλασης του ισογείου με τα εξωτερικά ιατρεία - την οποία ανέλαβε η Costa Navarino.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο δήμαρχος Κ. Κόλλιας τόνισε:
«Συνέπεσε η βούλησή μας να διερευνήσουμε τις δυνατότητες αναβάθμισης του νοσοκομείου που καλύπτει μια ευρύτατη περιοχή. Η συνάντηση αυτή έρχεται ως συνέχεια μιας σύσκεψης που είχε γίνει στην Αθήνα με τη συμμετοχή των υφυπουργών Οικονομικών και Υγείας, όπου αντιμετωπίστηκαν μια σειρά ζητήματα που αφορούσαν τη διατηρησιμότητα και αναβάθμιση του νοσοκομείου, όπως και του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών.
Για εμάς θα είναι casus belli οποιαδήποτε κυβερνητική παρέμβαση που θα υποβαθμίζει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας Το θέμα που έχει ανακύψει είναι η αναβάθμιση του νοσοκομείου, και με τη στελέχωσή του και με τη σύνδεσή του με το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών - ώστε να αντιμετωπιστούν πιο συντονισμένα τα ζητήματα υγείας και πρόνοιας που απασχολούν το Δήμο Τριφυλίας και όχι μόνο. Αναπτύχθηκε μάλιστα μια ωραία ιδέα, να προωθηθούν δράσεις και πρωτοβουλίες στον χώρο του ΚΑΦΚΑ ώστε να γίνει ένα πάρκο υγείας και πρόνοιας, αφού εκεί εγκαθίσταται και το ΕΚΑΒ.
Επίσης συζητήσαμε το θέμα αξιοποίησης της πολύ μεγάλης ακίνητης περιουσίας που έχει στη διάθεση του το νοσοκομείο. Εμείς έχουμε μείζον ενδιαφέρον ιδιαίτερα για το κτήριο που είναι στο κέντρο της πόλης. Από τη δική μας πλευρά καταθέτουμε δημόσια την απόλυτη στήριξή μας στις όποιες πρωτοβουλίες αναλάβει η διοίκηση του νοσοκομείου για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του.
Κεντρικό σημείο αναφοράς για εμάς αποτελεί η διατήρηση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας»
Από την πλευρά του, ο διοικητής του νοσοκομείου Π. Μπόζος ανέφερε μετά τη συνάντηση:
«Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμπολίτες μας ότι το μέλλον του  Νοσοκομείου Κυπαρισσίας είναι λαμπρό, δεν κινδυνεύει από τίποτα. Τις φήμες που κυκλοφορούν μπορώ να τις χαρακτηρίσω ύποπτες και ότι εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα. Θέλω να ευχαριστήσω τη δημοτική αρχή για την συμπαράσταση που δείχνει στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο. Εκθέσαμε όλους τους προβληματισμούς μας, όλες τις δυνατότητες και όλες τις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει μέχρι σήμερα.
Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ενισχύεται καθημερινά, έρχεται καινούργιο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παίρνουμε πρωτοβουλίες για ενίσχυση των κτηριακών εγκαταστάσεων.
Θέλω να ευχαριστήσω εδώ τους ιδιοκτήτες της μεγάλης τουριστικής μονάδας, της Costa Navarino, που ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας να βοηθήσουν το νοσοκομείο και ήδη αυτή τη στιγμή χρηματοδοτούν τη μελέτη αναμόρφωσης του ισογείου, των εξωτερικών ιατρείων, με ένα μεγάλο ποσό. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, εφόσον έχουμε την μελέτη, να εντάξουμε το έργο πολύ γρήγορα στις διαδικασίες του ΕΣΠΑ.
Επίσης δημιουργήθηκε μια μεγάλη τράπεζα αίματος από τους εργαζομένους εκεί. Συνεργαζόμαστε καθημερινά και έτσι εξυπηρετούνται και οι εργαζόμενοι αλλά και οι πελάτες του ξενοδοχείου».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER