Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011 23:21

Κώστας Ταλούμης: Στόχος μας να κάνουμε το Δήμο Τρίπολης έναν από τους καθαρότερους δήμους της χώρας

Γράφτηκε από την
 Κώστας Ταλούμης: Στόχος μας να κάνουμε το Δήμο Τρίπολης έναν από τους καθαρότερους δήμους της χώρας

"Στόχος μας είναι να κάνουμε το Δήμο Τρίπολης έναν από τους καθαρότερους δήμους της χώρας, αλλά προς το παρόν υπάρχουν πολλά προβλήματα, όχι μόνο με τους περιφερειακούς δήμους αλλά και στην ίδια την πόλη", ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Κώστας Ταλούμης αρμόδιος για τα θέματα περιβάλλοντος και διοίκησης μιλώντας στην "Ε" για τα νέα του καθήκοντα.
Ο κ. Ταλούμης είχε διατελέσει και στο παρελθόν αντιδήμαρχος στα θέματα καθαριότητας και όπως σημείωσε τα πράγματα έχουν δυσκολέψει και τα προβλήματα που καλούνται να επιλύσουν είναι πολλά αρχής γενομένης με το ελλιπές προσωπικό στον τομέα της καθαριότητας, που δεν επαρκεί ούτε τις ανάγκες της Τρίπολης να καλύψει, πολύ περισσότερο τις ανάγκες των δήμων που ενώθηκαν με την Τρίπολη. Στους δήμους αυτούς μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου υπήρχε σύμβαση με εργολάβους για την αποκομιδή των απορριμμάτων, κάτι που συνεχίζεται άτυπα, αφού κανείς δεν γνωρίζει αν θα πληρωθούν και πώς τελικά οι εν λόγω εργολάβοι για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους μετά τα τέλη Δεκεμβρίου. Οπως σημείωσε ο κ. Ταλούμης περιμένουν να μάθουν τις αποφάσεις της Πολιτείας για το αν θα πρέπει να συνεχίσει το ίδιο καθεστώς ή θα πρέπει να κάνουν προσλήψεις. Χαρακτηριστικά τόνισε πως για να καθαριστεί η πόλη, αφού διαθέτει μόνο έναν υπάλληλο με καροτσάκι, ζήτησε από τους εργολάβους να του παραχωρήσουν για κάποιες ώρες προσωπικό.
Επεσήμανε ακόμα την έλλειψη που υπάρχει σε μηχανολογικό εξοπλισμό, καθώς και σε κάδους απορριμμάτων και διευκρίνισε πως προς το παρόν δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους δημότες που ζητούν κάδους στην περιοχή τους ή να αλλάξουν γενικότερα τους κατεστραμμένους.
Μίλησε για επέκταση της ανακύκλωσης τόσο του χαρτιού όσο και την έναρξη ανακύκλωσης άλλων υλικών, αλλά διευκρίνισε πως σε τέτοια προγράμματα εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η συμμετοχή και η ευαισθητοποίηση των πολιτών, αφού για να υπάρχει επιτυχία κυρίως με την ανακύκλωση λοιπών υλικών θα πρέπει να γίνεται διαλογή στην πηγή.
Επίσης ανέφερε πως έχει ήδη στείλει επιστολή στους επαγγελματίες της πόλης, καθώς και της ΒΙΠΕ ώστε να μην βγάζουν συνέχεια τα χαρτιά στους κάδους, αλλά την ώρα που περνά το απορριμματοφόρο, αφού όπως δήλωσε "η καθαριότητα αφορά όλους και όχι μόνο τους αιρετούς και τους υπαλλήλους του δήμου".
Στις αρμοδιότητες του κ. Ταλούμη είναι και η διοίκηση του δήμου και στο πλαίσιο αυτό έχει υπό την ευθύνη του όλο το προσωπικό του δήμου, που με τα άτομα που θα μεταταγούν και με αυτά που θα έλθουν από τους άλλους δήμους ανέρχονται γύρω στα 400. Ολο αυτό το προσωπικό πρέπει να τοποθετηθεί σε αντίστοιχες οργανικές θέσεις και να δουλέψουν όλοι μαζί για το καλό του νέου δήμου και των πολιτών του.
Ε.Τ.


NEWSLETTER