Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 13:43

Ανακατασκευή αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου επιδιώκει ο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Την ανακατασκευή της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο της Αριστομένους, προκειμένου να γίνονται σε αυτή οι συνεδριάσεις του Σώματος, επιδιώκει η δημοτική αρχή Καλαμάτας.

Η σχετική μελέτη, που προϋπολογίζει σε 50.000 ευρώ τη δαπάνη για το πιο πάνω έργο, έρχεται προς έγκριση από το Σώμα στην προγραμματισμένη για αύριο το βράδυ στις 8 συνεδρίασή του, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.

Στόχος της ανακατασκευής, σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, είναι «να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες σε χώρους των 41 δημοτικών συμβούλων του νέου καλλικρατικού δήμου».

Οι εργασίες ανακατασκευής προβλέπουν, «αφ’ ενός μεν την επέκταση του χώρου, με την προσάρτηση του γραφείου όπου σήμερα στεγάζεται η μειοψηφία, αφ’ ετέρου δε την αναδιάταξη της μεγάλης αίθουσας, με ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των εδράνων».

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, το προεδρείο τοποθετείται στη νότια πλευρά της αίθουσας, ενώ τα έδρανα αναπτύσσονται σε σχήμα Π γύρω του, σε τρία επίπεδα. Στην ανατολική πλευρά, προσθέτει η έκθεση, θα τοποθετηθούν τα έδρανα για τους δημοσιογράφους και πίσω τους -στον χώρο που τώρα αποτελεί το γραφείο των μειοψηφιών του Σώματος- θα υπάρχουν περί τις 20 θέσεις για δημότες.

(Φωτογραφία από παλιότερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη συγκεκριμένη αίθουσα)