Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011 21:55

Ψηφιακή... Βαβέλ σε πιστοποιητικά δήμων

Γράφτηκε από την
Ψηφιακή... Βαβέλ σε πιστοποιητικά δήμων

Μεγάλη ταλαιπωρία σε δημότες αλλά και υπαλλήλους προκαλείται από την ασυμβατότητα μεταξύ των λογισμικών που μεταχειρίζονταν οι τ. δήμοι, για να εκδίδουν διάφορα πιστοποιητικά απαραίτητα για τη συναλλαγή των πολιτών με διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου.
Η δυσλειτουργία αυτή προκαλεί προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες δημόσιες υπηρεσίες έχουν αρνηθεί να αναγνωρίσουν πιστοποιητικά που εκδόθηκαν σε... ερμαφρόδιτη μορφή. Συγκεκριμένα, ένα μέρος από το περιεχόμενο του πιστοποιητικού είχε προέλθει από υπολογιστή, ενώ άλλα μέρη του ήταν χειρόγραφα - με σφραγίδα στην κάθε αράδα, προς επικύρωση των αναγραφόμενων.
Το πρόβλημα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, είναι ότι μία από τις εταιρείες που είχε αναλάβει επί «Καποδίστρια» να οργανώσει ηλεκτρονικά τα αρχεία των τέως δήμων, δεν δέχεται να διαθέσει μέρη του λογισμικού της σε αυτήν που οργανώνει τώρα τον «καλλικρατικό» πλέον δήμο. Ως συνέπεια, μεγάλο μέρος από τα αρχεία και τα συστήματα των περιφερειακών τ. δήμων δεν μπορούν να μεταφερθούν στο ενιαίο σύστημα του νέου.
Η αδυναμία «μετάπτωσης των αρχείων» -όπως είναι ο σχετικός όρος- και ο λόγος που αυτή συμβαίνει είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, γνωστά στην "Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.", η οποία όμως μέχρι τώρα αναλώνεται σε συστάσεις, χωρίς ουσιαστική ανταπόκριση από τους εμπλεκόμενους.


NEWSLETTER