Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014 13:32

Νίκας κατά Πολιτείας για τσιγγάνους Αγ. Τριάδας

Γράφτηκε από την

«Δείγμα παραλυσίας της Πολιτείας», σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα συνιστά η κατάσταση που διαμορφώνει στην περιοχή της Αγίας Τριάδας ο καταυλισμός των τσιγγάνων βόρεια του Πολυκλαδικού.

 

Αφορμή για το σχόλιο αυτό, στην προ ημερησίας διάταξης διαδικασία, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτέλεσε η αναφορά του συμβούλου της πλειοψηφίας Ανδρέα Γουρδέα, ότι η πιο πάνω περιοχή «υποφέρει τα πάνδεινα» από την παρουσία των τσιγγάνων, με αποκορύφωμα την καταγγελία του για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο δήμαρχος επέκρινε την Πολιτεία για την αδράνειά της ως προς την αποβολή των τσιγγάνων από τον εν λόγω χώρο, εκφράζοντας φόβους ότι η κατάσταση στην Αγία Τριάδα κινδυνεύει να γίνει εκρηκτική, καθώς -όπως είπε- το συντηρούμενο καθεστώς οδηγεί στην Καλαμάτα τσιγγάνους και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, ακόμα και από άλλες χώρες.

«Ο δήμος έχει επιβάλει πρόστιμα, έχει ζητήσει την κατεδάφιση των παράνομων παραπηγμάτων. Αν το κράτος δεν μπορεί να το κάνει, ας δώσει άδεια στον δήμο να προβεί η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου στις απαιτούμενες ενέργειες» πρόσθεσε ο Π. Νίκας, που μίλησε για απίστευτες καταστροφές που έχουν προκληθεί μέσα στο σχολικό συγκρότημα.

Ο δήμαρχος είπε ότι έχει επανειλημμένες επαφές με τον γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργο Διδασκάλου, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι σύντομα θα συγκληθεί σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας επανέλαβε τη θέση του για την αξιοποίηση από την Πολιτεία των εκτάσεων που έχει αγοράσει στην Μπιρμπίτα και τη Μακαρία.

Στην ίδια συνεδρίαση, εξ άλλου, το Σώμα δεν συζήτησε την έκδοση πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής κατά καταληψιών δημοτικών εκτάσεων στα Παλιάμπελα, το οποίο αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίασή του.

 

Β.Γ.Μ.