Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014 14:45

Απειλή για τους περαστικούς τα ετοιμόρροπα διατηρητέα, 28 χρόνια μετά τους σεισμούς της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Απειλή για τους περαστικούς τα ετοιμόρροπα διατηρητέα, 28 χρόνια μετά τους σεισμούς της Καλαμάτας

Την προστασία από ετοιμόρροπα διατηρητέα στην πόλη που αποτελούν απειλή για τους διερχόμενους, ζητεί ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας από το υπουργείο Πολιτισμού, από την αρμόδια Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων στην Πάτρα.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκας σε σχετικό έγγραφό του αναφέρεται στα κτήρια: Στις οδούς Αναγνωσταρά 25 (ιδιοκτησίας κληρονόμων Στεφανούρη), Αναγνωσταρά 27 και Σκρα (ιδιοκτησίας Ν. Μαυροειδή, Ρ. Καροτσιέρη και Μ. Ρίζου), Κουμουδουράκη 13 (ιδιοκτησίας του δήμου - η παλιά Εμπορική Σχολή), Μεσσήνης 21 και Οιχαλίας 1 (ιδιοκτησίας Λαγουδάκη).

«Επειδή η κατάσταση των κτηρίων αυτών είναι κατά τη γνώμη μας οριακή, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, σύμφωνα με το άρθρο 41 του νόμου 3028/2002, προκειμένου να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα για την αποτροπή τυχόν ατυχημάτων», σημειώνει ο δήμαρχος.

Επισημαίνει ότι «παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες του Δήμου μας για την αποκατάσταση και προστασία των ετοιμόρροπων διατηρητέων κτηρίων της Καλαμάτας που προέκυψαν από τους σεισμούς του 1986 που έπληξαν την πόλη μας, ορισμένα εξ αυτών συνεχίζουν να παραμένουν εγκαταλελειμμένα σε άθλια κατάσταση και να αποτελούν απειλή για τους διερχόμενους».

 

Γ.Σ.


NEWSLETTER