Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2014 15:30

Συνάντηση Νίκα με Χρυσόστομο: Ανταλλαγή οικοπέδων δήμου και Μητρόπολη

Γράφτηκε από τον
Συνάντηση Νίκα με Χρυσόστομο: Ανταλλαγή οικοπέδων δήμου και Μητρόπολη


Οικόπεδα της Μητρόπολης Μεσσηνίας στο Κάστρο και στην Αγία Παρασκευή θέλει να αποκτήσει ο Δήμος Καλαμάτας, με τη διαδικασία της ανταλλαγής. Και τα οικόπεδα που θα δώσει στη μητρόπολη είναι στην Αρτέμιδος.

Οπως ανακοινώθηκε από το δήμο, το θέμα της ανταλλαγής οικοπέδων συζητήθηκε σε χθες στο Επισκοπείο, σε συνάντηση του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου και του δημάρχου Π. Νίκα, παρουσία τεχνικών συμβούλων από κάθε πλευρά.
Ειδικότερα, ο δήμος επιδιώκει να αποκτήσει εκτάσεις: α) Περίπου 1.300 τ.μ. στην είσοδο του Κάστρου, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης οχημάτων και αναστροφής τουριστικών λεωφορείων. Πρόκειται για το χώρο απέναντι από την είσοδο του Κάστρου β) Περίπου 3.000 τ.μ. στην Αγία Παρασκευή, περιοχή όπου δεν υπάρχει άλλος ανοιχτός χώρος. Πρόκειται για χώρο δίπλα στην εκκλησία, ο οποίος θα γίνει χώρος αναψυχής - πλατεία.
«Σήμερα ελήφθη καταρχήν η απόφαση και θα ακολουθήσει η γραφειοκρατική διαδικασία», ενημέρωσε ο δήμαρχος.
Παράλληλα υπό διαπραγμάτευση είναι η παραχώρηση στο δήμο με την ίδια διαδικασία χώρου που θα συνδέει την οδό Αύρας με τη Βασ. Γεωργίου, ο οποίος πρόκειται να αξιοποιηθεί για κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση σε συνδυασμό με τον υπό κατασκευή περιφερειακό.
Τέλος ο κ. Νίκας ενημέρωσε ότι όσον αφορά την πολεοδομική μελέτη Κηπούπολης, έχει προσδιοριστεί χώρος για την κατασκευή ναού.


NEWSLETTER