Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2014 11:56

Απαγόρευση ποδηλάτων στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου από τις 8 έως τις 11 το βράδυ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Απαγόρευση ποδηλάτων στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου από τις 8 έως τις 11 το βράδυ

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας των ποδηλάτων στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου, από την Ανάσταση έως το "Φιλοξένια", καθημερινά από τις 8 έως τις 11 το βράδυ, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για την τελική έγκριση.

Η απόφαση - εισήγηση περιλαμβάνει και την τοποθέτηση της κατάλληλης σήμανσης. 

Οπως έγινε γνωστό, το θέμα έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Νταγιόπουλος.

Στη συζήτηση τονίστηκε ότι κατά τις βραδινές ώρες, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου υπάρχει πολύ μεγάλη κίνηση πεζών, κυρίως μικρών παιδιών, μητέρων με καροτσάκια και ηλικιωμένων και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος. Οι σύμβουλοι συμφώνησαν ότι προτεραιότητα είναι οι πεζοί, ενώ κάποιοι επέκριναν το θράσος ποδηλατών που αδιαφορούν για τον ΚΟΚ και την προστασία των πεζών.

Ο εκπρόσωπος της Τροχαίας παρατήρησε ότι η απαγόρευση είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά εξέφρασε αμφιβολίες αν οι ποδηλάτες θα σέβονται τη σήμανση.

 

Γ.Σ.

(φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια  

+1 # Στ. Σταθουλόπουλος 09-07-2014 16:32
Αυτά είναι ανεδαφικά κι επίκινδυνα ημίμετρα, που προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση. Δηλαδή, από τις 8 μέχρι τις 11 το βράδυ δεν θα μπορεί κανείς να κάνει ποδηλατάδα μέχρι το "Φιλοξενία"! Κοινός νους χρειάζεται, αλλά προφανώς στην Ελλάδα είμαστε όλοι ιδιοφυϊες: Να ΜΟΝΟΔΡΟΜΕΙΤΑΙ, τουλάχιστον για το καλοκαίρι, η Ναυαρίνου, έτσι ώστε να χωρέσει ΕΙΔΙΚΗ ΛΩΡΙΔΑ και για τα ποδήλατα στο ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ. Μόνο έτσι και οι πεζοί δεν θα κινδυνεύουν και η ποδηλάτες θα κάνουν άνετα τη βόλτα τους
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Μιχάλης 10-07-2014 09:42
Η λύση είναι 3-4 μεγάλες συγκεντρώσεις ποδηλάτων για βόλτα στη Ναυαρίνου σε ώρα αιχμής από το δρόμο, μπας και καταλάβουν οι καρεκλοκένταυρο ι του δημάρχου.
Άσχετοι άνθρωποι με το ποδήλατο καλούνται να αποφασίζουν για τους ποδηλάτες.
Από την άλλη, βέβαια τον επανεκλέξατε από την πρώτη Κυριακή...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER