Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2014 15:36

Πλάτους 4 μέτρων ο δρόμος στη Βέργα στις τουριστικές κατοικίες

Γράφτηκε από τον
Πλάτους 4 μέτρων ο δρόμος  στη Βέργα στις τουριστικές κατοικίες

Με εισήγηση για πλάτος δρόμου στα 4 μέτρα, αποδεχόμενη την πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου Βέργας, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας στέλνει στο Δημοτικό Συμβούλιο τον καθορισμό πλάτους αγροτικής οδού, της οδού Ευαγγελιστρίας, στη θέση "Ροβόλα" της Βέργας.

Η εισήγηση - απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, με την επιφύλαξη πως το θέμα θα συζητηθεί εκτενώς στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ εκφράστηκαν ορισμένες επιφυλάξεις, που δεν αφορούν το πλάτος του δρόμου.
Το θέμα που σχετίζεται με τον καθορισμό του πλάτους του δρόμου μπροστά από την ιδιοκτησία Μπουγά - Ηλιόπουλου (τουριστικές κατοικίες - σε εκτός σχεδίου οικισμό), για την οποία υπάρχει καταγγελία και έχει εκδοθεί απόφαση διακοπής οικοδομικών εργασιών, επηρεάζει την αρτιότητα του οικοπέδου, όπως διαφάνηκε από τη συζήτηση. Για το θέμα η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών που άλλαξε την προηγούμενη εισήγησή της (είχε προτείνει πλάτος δρόμου στα 5 μέτρα), επιβεβαίωσε ότι στο συγκεκριμένο δρόμο δεν υπάρχει ούτε πλάτος, ούτε απόσταση από τις ιδιοκτησίες και αυτή τη φορά δεν πρότεινε συγκεκριμένο πλάτος.
Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Βέργας Γιώργος Χειλάς ενημέρωσε ότι είναι ομόφωνη η απόφαση του Συμβουλίου για πλάτος δρόμου στα 4 μέτρα. Και δήλωσε πως «είναι κρίμα να σταματάμε μια ανάπτυξη».
Ο αντιπρόεδρος Γιώργος Μέντζας παρατήρησε ότι σε κάποιο σημείο μπροστά από την επίμαχη ιδιοκτησία το πλάτος του δρόμου είναι στα 7 και 8 μέτρα, «γιατί είχε σταματήσει ο δρόμος και είχαμε κάνει αλάνα για να παρκάρουν τα αυτοκίνητα».
Ο ιδιοκτήτης Γιώργος Μπουγάς παρατήρησε ότι «έχω εφαρμόσει την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Βέργας για τα 4 μέτρα πλάτος δρόμου. Είναι μια άδεια που έχει εγκριθεί από την Πολεοδομία
και λόγω της διακοπής των εργασιών κινδυνεύω να χάσω την επένδυση». Ανέφερε, μάλιστα, πως «κάποιοι θέλουν το κακό για την ιδιοκτησία μου» και αναρωτήθηκε: «Δεν υπάρχει δόλος, όταν κάθε φορά μου ζητούν και κάποιο καινούργιο στοιχείο;».
Ο τεχνικός σύμβουλος του κ. Μπουγά Μίλτος Χρυσομάλλης είπε ότι «είναι "καθαρό" το οικόπεδο και το ΣΥΠΟΘΑ ζητάει στοιχεία για ένα αμφισβητούμενο σημείο, τον καθορισμό του πλάτους του δρόμου». Επεσήμανε πως «πρέπει να προσέξουμε τις προεκτάσεις του θέματος, γιατί όλες οι άδειες έχουν βγει στα 4 μέτρα πλάτος δρόμου στη Βέργα».
Ο νομικός σύμβουλος του κ. Μπουγά Γιάννης Ζέρβας έκανε λόγο για «καταγγελίες από έναν άνθρωπο» και ανέφερε: «Τα 4 σημεία έχουν απορριφθεί από το ΣΥΠΟΘΑ και έχει σταλεί στο δήμο το πέμπτο και τελευταίο, εδώ και 18 μήνες. Ο δήμος δεν λέει για καταπάτηση από τον κ. Μπουγά και αυτό είναι σημαντικό. Και η Τεχνική Υπηρεσία πουθενά δεν αναφέρει πλάτος δρόμου πάνω από 5 μέτρα».


NEWSLETTER