Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014 13:39

Απάντηση Μπάμη σε Σταθόπουλο: "Δεν έχω κατέβει στο επίπεδο του λαϊκισμού"

Γράφτηκε από την
Απάντηση Μπάμη σε Σταθόπουλο: "Δεν έχω κατέβει στο  επίπεδο του λαϊκισμού"

«Από την πολύχρονη ενασχόλησή μου στα κοινά δεν έχω επιτρέψει ποτέ στον εαυτό μου να κατέβω στο επίπεδο του λαϊκισμού. Προφανώς σε κάποιους άλλους είναι προσφιλής αυτός ο χαρακτηρισμός».

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη συνέντευξη του νεοεκλεγέντος δημάρχου Αριστείδη Σταθόπουλου που δημοσιεύθηκε στην «Ελευθερία» του Σαββατοκύριακου 5-6 Ιουλίου.

Αναλυτικά, ο Φ. Μπάμης αναφέρει τα εξής στην ανακοίνωσή του:

«Στο φύλλο της εφημερίδας "Ελευθερία", του Σαββατοκύριακου 5 και 6/7/2014, ο κ. Σταθόπουλος, σε συνέντευξή του με τίτλο "Οχι εργοστάσιο σκουπιδιών στην Καλλιρρόη" (όλως τυχαίως;;;), δύο ημέρες πριν ανακοινωθεί από δημοσιεύματα εφημερίδων η έγκριση της ΜΠΕ από το υπουργείο, για το εργοστάσιο στην Καλλιρρόη, εκτός από το συγκεκριμένο θέμα αναφέρει, σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τη δημιουργία κόμβου στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά, "η δημιουργία του κόμβου ερχόταν στην επικαιρότητα από την προηγούμενη δημοτική αρχή, κατά καιρούς, μόνο για λαϊκισμό. Πάντοτε ανεύθυνα, χωρίς προοπτική, έχοντας κατορθώσει το ακατόρθωτο". Με τον τρόπο αυτό κ. Σταθόπουλε κατηγορείτε ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο για λαϊκισμό;

Θα ήθελα να ενημερώσω τον κ. Σταθόπουλο ότι η δημοτική αρχή το θέμα αυτό το είχε σε προτεραιότητα στις ενέργειες ανάπτυξης της περιοχής και δεν έκανε ποτέ λαϊκισμό. Απόδειξη αυτού είναι ότι το θέμα έχει συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, που με τη σειρά του έχει αποφασίσει ομόφωνα (αριθ. 61/2013 και 70/2014) για αίτημα δημιουργίας του κόμβου και έχουν γίνει περαιτέρω στοχευμένες ενέργειες, από την αρχή της θητείας μας, όπως τεκμηριωμένα αιτήματα (με υπόμνημα και σχέδιο προτεινόμενης θέσης) προς το υπουργείο Υποδομών στις 2/5/2013, στις 2-7-2013, στις 20-6-2014 αλλά και συναντήσεις από εμένα προσωπικά στους εκάστοτε υπουργούς και υφυπουργούς κ.κ. Χατζηδάκη Κωστή, Καλογιάννη Σταύρο, Χρυσοχοΐδη Μιχάλη, Παπαδόπουλο Μιχάλη και το γενικό γραμματέα κ. Στράτο Σιμόπουλο, τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά και τους βουλευτές του νομού όπως και στον περιφερειάρχη κ.   Τατούλη. Απόδειξη αυτών και οι δημοσιεύσεις των τοπικών εφημερίδων.

Από την πολύχρονη ενασχόλησή μου στα κοινά δεν έχω επιτρέψει ποτέ στον εαυτό μου να κατέβω στο επίπεδο του λαϊκισμού. Προφανώς σε κάποιους άλλους είναι προσφιλής αυτός ο χαρακτηρισμός.

 

Επίσης, στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, με μεθοδικότητα προς την κατεύθυνση της αποτροπής κατασκευής εργοστασίου σκουπιδιών στην Καλλιρρόη, προβήκαμε σε όλες τις νόμιμες εκείνες ενέργειες που οφείλαμε να υποστηρίξουμε τη θέληση του πολίτη της περιοχής, με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου».


NEWSLETTER