Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014 14:30

Ρυθμίσεις χρεών μέχρι 14 Αυγούστου σε πρώην Δήμους Αριος - Αρφαρών - Θουρίας

Γράφτηκε από τον

Οι δημότες των πρώην Δήμων Αριος, Αρφαρών και Θουρίας θα πληρώσουν τελικά τα δημοτικά τέλη που χρωστούν από την εποχή των δήμων τους. Μπορούν, όμως, να τα ρυθμίσουν μέχρι τις 14 Αυγούστου και δε θα πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Αυτό ξεκαθαρίστηκε προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, από τις απαντήσεις του δημάρχου Π. Νίκα και του αρμοδίου αντιδημάρχου Παύλ. Μπουζιάνη στην ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θ. Μπρεδήμα.

«Είναι τέλη που έπρεπε να είχαν πληρωθεί. Κάναμε ό,τι είναι δυνατόν να μην πληρωθούν, αφού αναφέρονταν στον "Καποδίστρια", αλλά η προσπάθεια δεν τελεσφόρησε», είπε ο κ. Νίκας. Παρατήρησε, ωστόσο, ότι «πρέπει να πληρώνονται τα τέλη, αλλιώς δεν μπορεί να λειτουργήσει ο δήμος».

Ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε ότι ακυρώθηκαν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διαγραφή των χρεών από τα τέλη των τριών πρώην δήμων, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Και πληροφόρησε ότι οι δημότες μπορούν να εξοφλήσουν με ρύθμιση, πληρώνοντας τα τέλη και διαγράφοντας πρόστιμα και προσαυξήσεις, μέχρι 14 Αυγούστου».

Γ.Σ.