Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014 22:13

Πολλαπλή αξιοποίηση για βιώσιμο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Την πολλαπλή αξιοποίηση του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, με επίκεντρο τον πολιτισμό και το χορό, προτείνει η μελέτη βιωσιμότητάς του που παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στο Δημαρχείο, από στελέχη της εταιρείας Planet, που την εκπόνησε.

 

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Κωνσταντίνος Καλογήρου μίλησε για κέντρο πολιτισμού, που θα εστιάζει στο χορό και με θεατρικές παραστάσεις και μουσικές εκδηλώσεις, ενώ πρότεινε και συνοδευτικές δραστηριότητες από τον οικονομικό και επιχειρηματικό χώρο, συνέδρια - διαλέξεις - υπηρεσίες εστίασης και εμπορικές δραστηριότητες. 

Ο ίδιος επεσήμανε ότι το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας ξεφεύγει από τα στενά γεωγραφικά όρια της πόλης και της Μεσσηνίας και μίλησε για κέντρο με αναφορά στη Νότια Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ελλάδα με συνεργασίες. Σύμφωνα με τη μελέτη, το Μέγαρο υπολογίζεται να ξεκινήσει με 20 εκδηλώσεις (χορού - θεάτρου - μουσικής) φέτος, να φθάσει τις 43 το 2015 και το 2019 τις διπλάσιες, τις 86. Υπολογίζεται τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του, το 2016 να έρθει στα ίσα του (έσοδα - έξοδα), «θα πάρει 2 - 3 χρόνια να σταθεί στα πόδια του», κατά τον κ. Καλογήρου.

Η χρηματοδότησή του μπορεί να προέρχεται από προγράμματα Ε.Ε. (νέο ΕΣΠΑ) και εθνικών φορέων, προγραμματικές συμβάσεις με υπουργείο Πολιτισμού και Μέγαρο Μουσικής, συνδρομές - χορηγίες - δωρεές και τη σύσταση Συλλόγου Φίλων Μεγάρου.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας προέτρεψε να εκφράσει άποψη για το Μέγαρο Χορού όλη η πόλη, όχι μόνο οι του πολιτιστικού τομέα και παρατήρησε πως το Μέγαρο είναι συνυφασμένο με το Φεστιβάλ Χορού, που συμβάλλει τα μέγιστα για την πόλη.

Στην παρουσίαση παρέστησαν εκπρόσωποι φορέων, οι πρώην δήμαρχοι Χρήστος Μαλαπάνης και Γιώργος Κουτσούλης και η διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού Βίκυ Μαραγκοπούλου.

 

Γ.Σ.