Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2011 16:36

Συνάντηση Αναστασόπουλου με Ξανθάκη για το Φιλοσοφικό Κέντρο

Γράφτηκε από την

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γεωργία Ξανθάκη – Καραμάνου, είχε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, μετά από αίτημα της πρώτης.
Κατά τη συνάντηση, η κ. Ξανθάκη, κατέθεσε στο Δήμαρχο πρόταση για ολοκλήρωση των εργασιών μετατροπής του Ιδρύματος Ερεύνης και Εκδόσεων Νεοελληνικής Φιλοσοφίας (Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης), σε παράρτημα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με σκοπό τη δημιουργία και λειτουργία Τμήματος Μεταπτυχιακών Σπουδών.
Οπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Μεσσήνης, ο κ. Αναστασόπουλος, συμφώνησε με την πρόταση ωστόσο, υπογράμμισε πως ο Δήμος Μεσσήνης δεν μπορεί να συνδράμει οικονομικά, καθώς δαπάνες για έργα που εκτελούνται σε ιδιοκτησία που δεν ανήκει στο Δήμο, είναι μη επιλέξιμες και δεν εγκρίνονται από τον Επίτροπο.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, επειδή πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, την ολοκλήρωση του οποίου επιθυμεί η Δημοτική Αρχή, ο κ. Αναστασόπουλος, δεσμεύθηκε πως θα καταβληθούν προσπάθειες για εξεύρεση χορηγών.






NEWSLETTER