Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014 13:23

Η αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου θα γίνει μόνο με τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας, διαβεβαίωσε το ΤΑΙΠΕΔ τον Δήμο Ναυπλιέων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου θα γίνει μόνο με τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας, διαβεβαίωσε το ΤΑΙΠΕΔ τον Δήμο Ναυπλιέων

Τη διαβεβαίωση από το ΤΑΙΠΕΔ ότι καμία απολύτως κίνηση δεν θα γίνει χωρίς τη συναίνεση του Δήμου Ναυπλιέων και της τοπικής κοινωνίας, έδωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, αρμόδιος για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, Ανδρέας Ταπραντζής, σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, με αντικείμενο την αξιοποίηση των ακινήτων που βρίσκονται στον δήμο Ναυπλίου και έχουν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ και συμμετείχε ακόμα, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος και ο γενικός γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Σωκράτης Αλεξιάδης.

Από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ, επισημάνθηκε μάλιστα ότι η διαβεβαίωση αυτή αφορά το σύνολο των ακινήτων που έχουν παραχωρηθεί προς αξιοποίηση, είτε αυτά είναι αρχαιολογικές ή προστατευόμενες περιοχές, είτε όχι.

Επιπλέον, από τη συνάντηση αυτήν, επιτεύχθηκε η καταρχήν δέσμευση για την παραχώρηση έναντι συμβολικού τιμήματος του ακινήτου στον Άγιο Αναστάσιο για αξιοποίησή του από τον Δήμο Ναυπλιέων, με στόχο την κάλυψη εκπαιδευτικών και διοικητικών αναγκών.

Παράλληλα, όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι θα ακολουθήσει και νέα συνάντηση για την αξιοποίηση των ακινήτων που βρίσκονται στον Δήμο Ναυπλιέων και έχουν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER