Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014 07:46

Στο κράτος παραπέμπει για τα σχέδια ο δήμος

Γράφτηκε από την

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος παραπέμπουν από τον Δήμο Καλαμάτας όταν η συζήτηση φθάνει στον προσδιορισμό χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων στις πολεοδομικές μελέτες Βέργας, Μικρής Μαντίνειας, Ασπροχώματος, Κηπούπολης. Την ίδια ώρα το Γενικό Πολεοδομικό βρίσκεται στον αέρα.

Με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, στην οποία γινόταν αναφορά σε διάφορα τεχνικά ζητήματα χωρίς στοιχειώδες χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας έγκρισης των σχεδίων, απευθυνθήκαμε στους αρμόδιους του δήμου ζητώντας διευκρινίσεις καθώς αυτό είναι που ενδιαφέρει τους δημότες.

Οπως είπε στην «Ε» η αρμόδια για θέματα Πολεοδομίας δημοτική σύμβουλος Παναγιώτα Ντίντα, τα πάντα εξαρτώνται από το πόσο γρήγορα θα χειριστεί τις σχετικές υποθέσεις το υπουργείο, το οποίο ωστόσο -όπως είπε- δεν έχει παρά ελάχιστο προσωπικό στις αρμόδιες για τους διάφορους ελέγχους υπηρεσίες.

«Είναι αποκλειστικά θέμα υπουργείου, όμως εκεί το προσωπικό είναι ελάχιστο και φυσικά δεν είναι μόνο οι μελέτες του Δήμου Καλαμάτας με τις οποίες πρέπει να ασχοληθούν οι υπάλληλοι των αρμόδιων υπηρεσιών, αλλά κι αυτές από πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας» είπε η Π. Ντίντα.

Στο μεταξύ, από αναβολή σε αναβολή οδεύει η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής που έχει κάνει ο Δήμος Καλαμάτας για την… ακύρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου -το οποίο, ωστόσο, είχε προηγουμένως… αποδεχθεί και επικυρώσει με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η νέα ημερομηνία συζήτησης της προσφυγής είναι η 1η Οκτωβρίου.