Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014 16:19

Χρηματοδότηση του Φεστιβάλ Χορού κατά τα 2/3 από δημοτικούς πόρους

Γράφτηκε από τον

Το 1/3 του 20ού Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, τα 200.000 ευρώ, καλύφθηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού, τον κρατικό προϋπολογισμό και τα 2/3 καλύφθηκαν από δημοτικούς πόρους.

 

Αυτό τόνισε χθες, απολογιστικά, σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πετυχημένη διεξαγωγή του φετινού φεστιβάλ, παρά τις μεγάλες δυσκολίες χρηματοδότησης.

«Κι αυτό, διότι αντιμετωπίσαμε τεράστιες δυσκολίες, λόγω των υπερεντάξεων έργων και της μη χρηματοδότησής του από το ΕΣΠΑ», παρατήρησε ο δήμαρχος». Και για το 21ο Φεστιβάλ ζήτησε «τη συστράτευση όλων και την άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση, ώστε η διενέργεια του φεστιβάλ να χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ». Είπε ότι «το φεστιβάλ το πιστεύουμε, το πιστεύει και το στηρίζει η πλειοψηφία του λαού της πόλης».

Ο κ. Νίκας ευχαρίστησε και επαίνεσε την κ. Μαραγκοπούλου και την επιχείρηση «Φάρις», τονίζοντας ότι «το φεστιβάλ είναι ένα παράθυρο ανοιχτό της πόλης μας προς την Ευρώπη και τον κόσμο».

Η κ. Μαραγκοπούλου ευχαρίστησε το δήμαρχο «για την αποφασιστικότητά του, για να υλοποιηθεί το 20ό Φεστιβάλ» κι επεσήμανε πως «το φετινό είχε ένα μικρό κομμάτι υπέρβασης από όλους».

 

Γ.Σ.