Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014 17:19

Μαάκαρης: «Ναι» στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 - Οχι» στην καταχρέωση των δημοτών

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μαάκαρης: «Ναι» στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 -   Οχι» στην καταχρέωση των δημοτών

Του Μανώλη Μάκαρη 

Επικεφαλής της παράταξης 

"Ανοικτός δήμος - Ενεργοί Πολίτες" στο Δήμο Καλαμάτας

 

Θα καταφέρει η Καλαμάτα να αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021; Η πόλη έχει ήδη θέσει υποψηφιότητα για την ανάληψη του θεσμού, και μάλιστα, ακριβώς 200 χρόνια μετά την έναρξη της Επανάστασης της Ελλάδας, φιλοδοξεί να γίνει και πάλι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ευρώπης. Για τη στήριξη της υποψηφιότητας διοργανώνεται ημερίδα σήμερα Σάββατο 26 Ιουλίου στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, από τον Μεσσηνιακό Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο (ΜΕΣ), υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. 

Η απάντηση της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Καλαμάτας είναι γνωστή και σαφής: «Ναι», υπό την προϋπόθεση η ανάδειξή της να λειτουργήσει ως αναπτυξιακό εργαλείο, το οποίο, χρησιμοποιώντας πόρους από ευρωπαϊκά προγράμματα, θα οδηγήσει στην αναβάθμιση των πολιτιστικών και τουριστικών υποδομών, στην αστική ανάπλαση υποβαθμισμένων περιοχών της πόλης και στην ενίσχυση της τοπικής πολιτιστικής παραγωγής. 

Η παράταξη «Ανοικτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες» επισημαίνει για άλλη μια φορά την ανάγκη συνεχούς ελέγχου των οικονομικών παραμέτρων, σε όλες τις χρονικές φάσεις: από τη διεκδίκηση και τον προγραμματισμό έως και την επιτέλεση του έργου. Είναι νωπά τα παραδείγματα ελληνικών πόλεων που υπήρξαν πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης και καταχρέωσαν τους δημότες τους (π.χ. 1997 Θεσσαλονίκη, 2006 Πάτρα). 

 

Ιδιαίτερα στην εποχή της βαθιάς οικονομικής κρίσης την οποία βιώνουμε, η σωστή διαχείριση των πόρων είναι πρωτεύον ζήτημα. Λέμε «όχι» στη συρραφή αποσπασματικών έργων βιτρίνας και εντυπωσιασμού, αλλά επικροτούμε ένα ρεαλιστικό και ολοκληρωμένο σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης με όχημα τον πολιτισμό.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER