Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014 22:15

"Εξυπνες" στάσεις αστικών λεωφορείων στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
"Εξυπνες" στάσεις αστικών λεωφορείων στην Καλαμάτα

 

Ηλεκτρονικές πινακίδες ενημέρωσης σε 10 στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ τοποθετήθηκαν στην Καλαμάτα. 

 

Πρόκειται -όπως ενημέρωσε χθες ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, σε μία απ’ αυτές τις στάσεις, απέναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης- για το έργο "Ευφυές τηλεματικό σύστημα πληροφόρησης οδηγών και πολιτών για τις μετακινήσεις και τη στάθμευση στο Δήμο Καλαμάτας, μέσω πολλαπλών καναλιών ενημέρωσης - ευφυής μετακίνηση".

Το έργο έχει προϋπολογισμό 195.717,60 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση του ΕΣΠΑ και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων: Μία ηλεκτρονική πινακίδα ενημέρωσης οδηγών (VMS), της οποίας απομένει η τοποθέτηση στη διασταύρωση Αρτέμιδος και Μακεδονίας. Δύο ηλεκτρονικές πινακίδες ενημέρωσης οδηγών για διαθεσιμότητα χώρων στάθμευσης, οι οποίες θα τοποθετηθούν στο πάρκινγκ πίσω από τον ΟΤΕ. Δέκα ηλεκτρονικές πινακίδες "έξυπνων" στάσεων, που τοποθετήθηκαν σε στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ, 14 τηλεματικές συσκευές οχήματος με οθόνη οδηγού για τα αστικά λεωφορεία, δύο ανιχνευτές κυκλοφοριακού φόρτου, και έναν διαδικτυακό τόπο ενημέρωσης κοινού (υπό κατασκευή).

Μέσω αυτής της ιστοσελίδας, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο το διάστημα που απομένει μέχρι να έρθει το λεωφορείο στη στάση που τους ενδιαφέρει.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον αντιδήμαρχο, η ηλεκτρονική πινακίδα ενημέρωσης οδηγών (VMS) θα τοποθετηθεί στη συμβολή των οδών Αρτέμιδος και Μακεδονίας (βορειοανατολική γωνία), με σκοπό την ενημέρωση όσων εισέρχονται στην πόλη από τη Νέα Είσοδο και όσων κατευθύνονται από την Παραλία στο Κέντρο μέσω της οδού Αρτέμιδος. Θα παρέχονται πληροφορίες για την κυκλοφορία και για θέματα που ενδιαφέρουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Καλαμάτας.

Οι δύο ηλεκτρονικές πινακίδες ενημέρωσης οδηγών για διαθεσιμότητα χώρων στάθμευσης θα τοποθετηθούν, η μία στην είσοδο του δημοτικού πάρκινγκ πίσω από τον ΟΤΕ και η άλλη στην κάθοδο της Αρτέμιδος (πλησίον του χώρου στάθμευσης).

Οι 10 ηλεκτρονικές πινακίδες "έξυπνων" στάσεων, μέσω των οποίων το κοινό θα πληροφορείται τους εκτιμώμενους χρόνους άφιξης των αστικών λεωφορείων, τοποθετήθηκαν στα εξής σημεία: 

Σταθμός ΟΣΕ, στην οδό Κεφάλα. Σπουδαστική Εστία, στην οδό Λακωνικής, με κατεύθυνση προς κέντρο. Ψαράκια, στην οδό Αριστομένους, με κατεύθυνση προς νότο. Δημαρχείο, στην οδό Νέδοντος, με κατεύθυνση προς νότο. Στη διασταύρωση Φαρών και Ομήρου, με κατεύθυνση προς κέντρο. Παλιό ΚΤΕΛ, στην οδό Αρτέμιδος με κατεύθυνση προς κέντρο. Ναυαρίνου, πλησίον ξενοδοχείου "Elite". Ναυαρίνου, πλησίον διασταύρωσης με Φαρών. Οδός Υπαπαντής, έναντι πλατείας Αμφείας. Νέο Δημαρχείο, στην οδό Αθηνών, με κατεύθυνση προς κέντρο.

 

Η δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος θα ξεκινήσει μέσα στον Αύγουστο.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER