Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014 14:17

65,4 ευρώ τον τόνο θα πληρώνει ο Δήμος Καλαμάτας τα σκουπίδια

Γράφτηκε από τον
65,4 ευρώ τον τόνο θα πληρώνει ο Δήμος Καλαμάτας τα σκουπίδια

Το ποσό των 65,40 ευρώ ανά τόνο θα πληρώνει ο Δήμος Καλαμάτας για τα σκουπίδια, για τη λειτουργία της κινητής μονάδας επεξεργασίας αστικών σύμμικτων απορριμμάτων στη Μαραθόλακκα του Ταϋγέτου. Στόχος της επεξεργασίας αυτής είναι η ανάκτηση - αξιοποίηση όλων των παραγόμενων προϊόντων (κομπόστ - ανακυκλώσιμα κ.λπ.).

 

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου στη χθεσινή της συνεδρίαση ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, όπου ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία "Ecowaste Ανακύκλωση και Επεξεργασία Στερεών Αποβλήτων ΕΠΕ", με τη συγκεκριμένη τιμή.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης, ενημέρωσε ότι «είναι συνέχιση της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει ο Δήμος με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου». Και ανέφερε πως «απαλλάσσεται ο δήμος και το Πανεπιστήμιο το πληρώνει ο εργολάβος».

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων Γιάννης Παπαδόπουλος πληροφόρησε ότι «τη φετινή χρονιά η διαχείριση των σκουπιδιών έχει περιοριστεί στα 2 εκ. ευρώ, ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχε φτάσει και τα 3 εκ. ευρώ».

Το θέμα καταψήφισαν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας και ο εκπρόσωπος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Τάσος Νιάρχος.

 

Γ.Σ.

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER