Σάββατο, 02 Αυγούστου 2014 17:20

"Θα υπάρξουν απεντάξεις έργων" επιμένει ο Νίκας

Γράφτηκε από τον
"Θα υπάρξουν απεντάξεις έργων" επιμένει ο Νίκας

"Θα υπάρξουν απεντάξεις έργων", επέμεινε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας. Και εξήγησε πως «υπάρχουν συνολικά υπερεντάξεις 14 δισ. ευρώ, άλλο ένα ΕΣΠΑ» σε όλη την Ελλάδα.

 

Για τα έργα που θα απενταχθούν, απάντησε: «Αφήστε να έρθει ο επίσημος κατάλογος. Ολοι κάνουν αγώνα για να μην απενταχθούν τα δικά τους έργα».

Ο δήμαρχος εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα «τα έργα που έχουν δημοπρατηθεί και έχουν εργολάβο να μην έχουν πρόβλημα, όπως μας έχουν διαβεβαιώσει». Και αναφέρθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου Χορού και στις αναπλάσεις σε Ανάσταση και Ανάληψη. Διευκρίνισε ότι γι’ αυτά τα έργα «υπάρχουν αστικές ευθύνες για τους δήμους. Θα προσφύγουν εναντίον μας οι εργολάβοι και θα έχουν δίκιο».

Πρόσθεσε πως «υπάρχουν έργα που είχαμε μελετήσει και τα οποία κινδυνεύουν. Είχαμε γι’ αυτά εντολή δημοπράτησης» - και εξήγησε ότι «μιλάμε για το σύνολο του ΕΣΠΑ, όχι μόνο για το πρόγραμμα της Περιφέρειας».

Οσον αφορά έργα του Δήμου Καλαμάτας και της ΔΕΥΑΚ, ο κ. Νίκας εξέφρασε το φόβο του για «τη διαχείριση της λυματολάσπης και την επέκταση του αγωγού λυμάτων, έργα ενταγμένα στο ΕΠΠΕΡΑΑ, για το νότιο τμήμα της Αριστομένους και την ανάπλαση του ποταμού Αρι με τον αρχαιολογικό χώρο στα Ακοβίτικα».

Εκτίμησε ότι «θα υπάρξουν ζητήματα για την περιοχή μας» και επεσήμανε τον κίνδυνο κάποια έργα να μη γίνουν ούτε από το νέο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης: «Το νέο ΕΣΠΑ δε θα έχει τα ίδια μέτρα. Είναι άλλες οι κατευθύνσεις για το νέο ΕΣΠΑ», εξήγησε.

 

Γ.Σ.


NEWSLETTER