Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 16:33

Ζήτησαν προστασία του Ευρώτα από τη ρύπανση

Γράφτηκε από την

Τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των κατοίκων των παρόχθιων περιοχών του Ευρώτα του Δήμου Ευρώτα. Η συγκέντρωση έγινε στη Γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα, μετά από απόφαση της συνέλευσης των κατοίκων της Σκάλας.
Η συμμετοχή του κόσμου και ιδιαίτερα των μαθητών των σχολείων της Σκάλας και της εκπαιδευτικής κοινότητας, ήταν μεγάλη. Επίσης συμμετείχαν η Πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ευρώτα, Δεντάκου Ελένη, ο Αντιδήμαρχος Διαμαντάκος Δημήτριος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.
Η γέφυρα έκλεισε συμβολικά για 10 λεπτά, κατά τα οποία ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας μίλησε για την αναγκαιότητα επίλυσης του προβλήματος της ρύπανσης του Ευρώτα, την ανάγκη κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και της  ευρύτερης ενημέρωσης των πολιτών για τη σημασία που έχει για τη ζωή και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Λακωνίας, ένα καθαρό ποτάμι και υποσχέθηκε ότι, ο αγώνας μόλις άρχισε και θα συνεχιστεί, με όποιο κόστος.
Οι συγκεντρωμένοι μοίρασαν το ψήφισμα καταγγελίας της ρύπανσης του Ευρώτα,  συγκέντρωσαν υπογραφές και διαλύθηκαν ήσυχα με την υπόσχεση να επιστρέψουν, εφόσον χρειαστεί.


Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας


NEWSLETTER