Τρίτη, 05 Αυγούστου 2014 08:30

"Γολγοθάς" ο δρόμος για τη μονή Δήμιοβας (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον

Το δρόμο προς τη μονή Δήμιοβας, που βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, πρόκειται να ασφαλτοστρώσει αυτές τις μέρες ο Δήμος Καλαμάτας, ενόψει της γιορτής του Δεκαπενταύγουστου. 

Ομως, όπως μας επεσήμαναν κάτοικοι της περιοχής κι επισκέπτες του μοναστηριού, αλλά και διαπιστώσαμε και μεις, το έργο αυτό δεν φθάνει. Είναι κάτι σαν ασπιρίνη. Ο δρόμος απαιτεί ουσιαστική παρέμβαση, έργο με μελέτη, που να προβλέπει μικρή διαπλάτυνση με επενδεδυμένες τάφρους, που θα βοηθούν και στην απορροή των ομβρίων. Θέλει έργο που θα προστατεύει και θα θωρακίζει το δρόμο και δε θα καταστρέφεται με τις βροχές.

Ακόμα, σύμφωνα με διαμαρτυρίες που δεχθήκαμε, και είδαμε κατά τη χθεσινή μας επίσκεψη στην περιοχή, έριξαν τσιμέντο στην είσοδο της μονής και προς το μονοπάτι που οδηγεί στην πηγή. Με τις εργασίες αυτές κατέστρεψαν τα φυσικά σκαλιά που σχηματίζονταν στο μονοπάτι από τις πέτρες. Πληροφορηθήκαμε ότι άλλο τσιμέντο δε θα πέσει και πως θα γίνει η αποκατάσταση του μονοπατιού. Ελπίζουμε έγκαιρα, ενόψει του Δεκαπενταύγουστου.

Γ.Σ.