Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 21:28

Εγκαταλείπεται το σχέδιο για υπόγειο πάρκινγκ στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Απομακρύνεται από τη λύση του υπόγειου πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, όπως άφησε να εννοηθεί με χθεσινές του δηλώσεις, σχετικές με δράσεις που δρομολογεί η δημοτική αρχή για την επίλυση του κυκλοφοριακού στην πόλη.
Ο δήμαρχος, ειδικότερα, έκανε λόγο για μεσοπρόθεσμη εφαρμογή ελεγχόμενης στάθμευσης, με ταυτόχρονη ενίσχυση της αστυνόμευσης αλλά και εξεύρεση επιπλέον χώρων για δημιουργία θέσεων πάρκινγκ στην περιοχή του κέντρου. Μακροπρόθεσμα, δεν απέκλεισε το να γίνουν και πεζοδρομήσεις στον κεντρικό ιστό της πόλης.
Ερωτώμενος σχετικά, ο Στ. Αναστασόπουλος δήλωσε ότι το σχεδιαζόμενο υπόγειο πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία -τη διαδικασία για το οποίο είχε κινήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή, υπό τον Κώστα Σπυρόπουλο, με διαδικασία ΣΔΙΤ- θα πρέπει να περιμένει για την ώρα. Οπως εξήγησε, σύμφωνα με την ενημέρωσή του από το σύμβουλο ΣΔΙΤ -τον οποίον είχε αναδείξει η απελθούσα δημοτική αρχή- το ελάχιστο ωριαίο κόστος ανά θέση Ι.Χ. στο εν λόγω πάρκινγκ έφτανε τα 3 ευρώ:
«Το κόστος για το χρήστη του πάρκινγκ, δεδομένης και της συγκυρίας, προκύπτει μεγάλο, γι’ αυτό ζήτησα εναλλακτικές λύσεις που θα είναι φτηνότερες», κατέληξε.
Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο Στ. Αναστασόπουλος είχε συνεργασία με εκπροσώπους του Γραφείου Βόσκογλου - Μάρη που ειδικεύεται σε μελέτες συγκοινωνιακών έργων, παρουσία αιρετών αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου.
Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER