Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 21:37

Συμβούλια πρόληψης και αστυνόμευσης κατά της εγκληματικότητας στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Συμβούλια πρόληψης και αστυνόμευσης κατά της εγκληματικότητας στο Δήμο Μεσσήνης

Ενισχύεται η αστυνομική παρουσία στην περιοχή του Δήμου Μεσσήνης, με ακόμα εντονότερη δραστηριοποίηση της ΟΠΚΕ, πρωινές και βραδινές περιπολίες των μοτοσυκλετιστών της ομάδας ΔΙΑΣ στην έδρα του δήμου, αλλά και συχνότερη παρουσία της ομάδας ελέγχου και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) στο δρόμο Ασπρόχωμα - Μεσσήνη.
Τις πιο πάνω διαβεβαιώσεις έδωσε ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας Νίκος Μπάστας στο δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο, όπως γνωστοποίησε ο τελευταίος σε συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι.
Ο Στ. Αναστασόπουλος είχε νωρίτερα επισκεφτεί τον αστυνομικό διευθυντή στο γραφείο του, συνοδευόμενος από το δημοτικό σύμβουλο Φώτη Πουρναρά, αρμόδιο για θέματα αστυνόμευσης στο δήμο.
Ο δήμαρχος επισήμανε στο Ν. Μπάστα ότι η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης, αλλά και στον τ. Δήμο Αίπειας, έχει εκτραχυνθεί τον τελευταίο καιρό, ενώ οι διοικητές των περιφερειακών αστυνομικών τμημάτων -όπως δήλωσε ότι του γνωστοποίησαν σε πρόσφατη συνάντηση μαζί τους- επικαλούνται αδυναμία να καλύψουν το σύνολο του δήμου, λόγω ελλιπούς στελέχωσης.
Από την πλευρά του, ο Φ. Πουρναράς ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Μεσσήνης δρομολογεί την ενεργοποίηση των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης Εγκληματικότητας, σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσει τις τοπικές κοινωνίες, ώστε μέσα από ενέργειες ενημέρωσης και εθελοντισμού να αντιδράσουν στο καθεστώς φόβου που τείνει να επικρατεί στην περιφέρεια του δήμου.
Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER