Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2014 10:18

Ο Νίκας προαναγγέλλει κατεδαφίσεις τσιγγάνικων παραγκών στην Αγία Τριάδα

Γράφτηκε από τον
Ο Νίκας προαναγγέλλει κατεδαφίσεις τσιγγάνικων παραγκών στην Αγία Τριάδα

Διαδικασία κατεδάφισης των παραγκών στον καταυλισμό τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα, πίσω από το Πολυκλαδικό, προανήγγειλε και πάλι χθες ο Δήμος Καλαμάτας.

Σε ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται ότι «σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται σύντομα εξελίξεις στο θέμα αποκατάστασης της νομιμότητας στην Αγία Τριάδα, με κίνηση των διαδικασιών κατεδάφισης των αυθαιρέτων που έχουν ανεγείρει αθίγγανοι».

Να υπενθυμίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας με απόφασή του τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε ζητήσει να κατεδαφιστεί ο καταυλισμός των τσιγγάνων πίσω από το Πολυκλαδικό και οι κάτοικοί του να μετεγκατασταθούν στην Μπιρμπίτα. 

Ο φάκελος με τον οποίο ζητείται η κατεδάφιση των 65 αυθαίρετων κατασκευών στην περιοχή της Αγίας Τριάδας έχει σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τα αρμόδια υπουργεία. 

Την περασμένη εβδομάδα σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Π. Νίκας σημείωσε τον κίνδυνο για τη ζωή και την ασφάλεια εργαζομένων του δήμου, από τα καλώδια της ρευματοκλοπής που βρίσκονται κάτω από τα βουνά των σκουπιδιών, γύρω από τον καταυλισμό.

«Η κατάσταση βρίσκεται στο απροχώρητο και είναι ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα. Δηλαδή, άμεσα πρέπει να διαλυθεί ο παράνομος οικισμός τσιγγάνων», είχε τονίσει ο δήμαρχος.

Γ.Σ.


NEWSLETTER