Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014 08:30

Δηλώσεις Νίκα στην "Ε": "Οι δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων να είναι στην ΚΕΔΕ"

Γράφτηκε από τον

Δε λειτούργησε κομματικά, δεν συνυπέγραψε με κριτήριο την κομματική, τη νεοδημοκρατική προέλευση την κίνηση των 60 δημάρχων, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Αυτό διευκρίνισε ο ίδιος σε δήλωσή του στην "Ε", τονίζοντας πως είναι αναγκαία η ενωτική λειτουργία και η συμμετοχή στην ΚΕΔΕ των δημάρχων των μεγάλων πόλεων της χώρας, στέλνοντας μήνυμα στους συναδέλφους του από το χώρο της Ν.Δ.

Το μήνυμα, εμμέσως πλην σαφώς, φαίνεται να αφορά και την ΠΕΔ και το ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, όργανα για τα οποία διαρρέουν πληροφορίες πως τα οφίτσια έχουν ήδη μοιραστεί με κομματικά κριτήρια, μεταξύ των δημάρχων της Ν.Δ., χωρίς ευρεία συνεννόηση μεταξύ των δημάρχων.

«Θεωρώ απολύτως αναγκαίο στη νέα σύνθεση της ΚΕΔΕ να μετέχουν όλοι οι δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων και ιδιαίτερα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας», επεσήμανε ο κ. Νίκας και σημείωσε: «Με τέτοια σύνθεση μπορεί να διασφαλιστεί η ενότητα, το αγωνιστικό και διεκδικητικό πνεύμα που πρέπει να διακατέχει την ΚΕΔΕ. Το προηγούμενο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, η σύνθεσή του και ο τρόπος λειτουργίας του οδήγησαν στο να δημιουργηθεί η γνωστή ομάδα των 5 δημάρχων, η οποία τράβηξε το δικό της δρόμο στα αυτοδιοικητικά ζητήματα, ο οποίος είχε και περισσότερη προβολή από τις θέσεις της ΚΕΔΕ».

Ο δήμαρχος Καλαμάτας παρατήρησε ότι ψήφισε το κείμενο της κίνησης των δημάρχων που προέρχονται από τη Ν.Δ., «γιατί έχει θέσεις για τις οποίες αγωνίστηκα, όπως να μην έχουν οι περιφερειάρχες το ΕΣΠΑ. Ολα αυτά με εκφράζουν, είναι μια θετική προσέγγιση. Αυτή η κίνηση δεν έχει

τίποτα εναντίον Μπουτάρη και Καμίνη».

Γ.Σ.