Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014 08:30

Η Πολιτιστική οδεύει στο Δημοτικό Συμβούλιο

Γράφτηκε από τον

Χαμηλούς τόνους θέλουν να κρατήσουν στο Δήμο Καλαμάτας μετά τα δημοσιεύματα που επιχειρούν να δυναμιτίσουν το κλίμα μεταξύ της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και της Σύρου γύρω από το θέμα της διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021.

Κορυφαία στελέχη της δημοτικής αρχής μάλιστα χθες έκαναν λόγο για “υπόγειο πόλεμο”, με τον οποίο όμως δεν πρόκειται να ασχοληθούν, καθώς όπως έλεγαν “δεν έχει να προσφέρει κάτι στη δική μας προσπάθεια”. Πρόθεση της δημοτικής αρχής μάλιστα είναι να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, πιθανόν και εντός της ερχόμενης εβδομάδας, με θέμα τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας - και με σκοπό οι διαδικασίες για ίδρυση Γραφείου Υποψηφιότητας να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό.

Ολα ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα της ιστοσελίδας cyclades24.gr, στο οποίο αναφερόταν ότι “κατά την πρόσφατη επίσκεψη της εκπροσώπου της εταιρείας «Kulturexperten Dr.Scheytt GmbH» (σ.σ. η οποία ειδικεύεται στην αξιολόγηση προσωπικού σε θέματα πολιτισμού και στην παροχή συμβουλών γύρω από τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες) που έχει αναλάβει την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης για την υποψηφιότητα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, έγινε γνωστό πως η γερμανική εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Δήμο Καλαμάτας για την ανάληψη του ίδιου συμβουλευτικού έργου”. Στη συνέχεια ετίθεντο ερωτήματα για το εάν είναι θεμιτό η ίδια εταιρεία να αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο και στις δύο υποψηφιότητες, ενώ υπήρχαν επικριτικές αναφορές για τη στάση του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης να μην επιδιώξει αποκλειστικότητα στη συνεργασία του με την εν λόγω γερμανική εταιρεία.

Ολα αυτά όμως την ώρα που στην Καλαμάτα, πέραν την δημόσιας έκφρασης πρόθεσης υποψηφιότητας, δεν έχει ακόμα προχωρήσει η διαδικασία ίδρυσης Γραφείου Υποψηφιότητας ή επιλογής του οργανωτικού μοντέλου που θα ακολουθηθεί και των στελεχών που θα αναλάβουν να “τρέξουν” αυτή την προσπάθεια με ορίζοντα -σε πρώτη φάση- το φθινόπωρο του 2015, οπότε και θα πρέπει επισήμως να κατατεθεί ο φάκελος υποψηφιότητας. Συνεπώς οι οποιοιδήποτε ισχυρισμοί για σκοπιμότητες που υποσκάπτουν την προσπάθεια των αντιπάλων της Καλαμάτας σε αυτή τη μάχη, προς το παρόν, μόνο έως άτοποι μπορούν να χαρακτηριστούν.

Δ.Πλ.