Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2014 09:02

Κόντρες στην Τριφυλία για τους παιδικούς σταθμούς

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κόντρες στην Τριφυλία για τους παιδικούς σταθμούς

Οι εκτός ΕΣΠΑ παιδικοί σταθμοί του Δήμου Τριφυλίας πυροδότησαν κόντρες στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, καθώς σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και της συμπολίτευσης ζήτησαν εξηγήσεις από την δημοτική αρχή γιατί χάθηκε το πρόγραμμα από τον δήμο.

Με τον αρμόδιο για το ΕΣΠΑ αντιδήμαρχο Γιάννη Κατσούλα να απαντά πως ο δήμος… ούτε ερωτευμένος ούτε παντρεμένος είναι με το ΕΣΠΑ συμπληρώνοντας μάλιστα πως εξασφαλίστηκαν πόροι από εθνικό πρόγραμμα για να καλυφθούν και να εξυπηρετηθούν όλα τα παιδιά και ότι έχουν… ερωτευτεί να λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί. 

Το θέμα των παιδικών σταθμών αρχικά ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Ευστάθιος Ανδρινόπουλος ρωτώντας τι έχει γίνει και γιατί δεν εντάχθηκαν. Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης αναρωτήθηκε αν έχουν ληφθεί μέτρα για να ξεκινήσει η λειτουργία των παιδικών σταθμών από την 1η Σεπτέμβρη αφού το προσωπικό που δούλευε σε αυτούς ήταν μέσω ΕΣΠΑ και ζήτησε και αυτός να μάθει την αιτία που απεντάχθηκε ο δήμος.

Απαντώντας ο αρμόδιος για το ΕΣΠΑ αντιδήμαρχος Γιάννης Κατσούλας τόνισε πως είναι επικουρικό πρόγραμμα και δεν είναι το μοναδικό. "Φέτος -ανέφερε- μπήκαμε σε εθνικό πρόγραμμα" και συμπλήρωσε πως το ΕΣΠΑ ήταν ένα πρόγραμμα που το βρήκε ο καλλικρατικός δήμος. Στόχος, είπε ακόμη, δεν είναι το ΕΣΠΑ αλλά η εξυπηρέτηση των παιδιών και των γονιών, ενώ για τους υπαλλήλους σημείωσε πως έχουν παρθεί αποφάσεις για την πρόσληψη 2μηνιτών αλλά και 11μηνιτών για να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί από 1η Σεπτέμβρη. Οσον αφορά την αιτία που έμεινε ο δήμος εκτός ΕΣΠΑ σημείωσε πως δεν είχε μπει έγκαιρα στην αίτηση η δυναμικότητα των παιδικών σταθμών.

Πάντως αρκετοί σύμβουλοι έδειξαν να μην καλύπτονται από τις απαντήσεις, με τον Γιάννη Κατσαργύρη να αναρωτιέται αν είναι προς το συμφέρον του δήμου το ότι δεν μπήκε στο ΕΣΠΑ και τον κ. Ανδρινόπουλο αν ήταν στόχος να μείνει ο δήμος εκτός ΕΣΠΑ και ποιο τελικά είναι αυτό το νέο πρόγραμμα.

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER