Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011 22:22

Σύσκεψη 5 δημάρχων τη Δευτέρα στη Μεσσήνη - Ανταγωνισμός δήμων περιφέρειας με Καλαμάτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σύσκεψη 5 δημάρχων τη Δευτέρα στη Μεσσήνη - Ανταγωνισμός δήμων περιφέρειας με Καλαμάτα

Μέτωπο των περιφερειακών δήμων της Μεσσηνίας, με "στόχο" αυτόν της Καλαμάτας, επιχειρεί να συγκροτήσει ο δήμαρχος Μεσσήνης Στ. Αναστασόπουλος ο οποίος έχει καλέσει σε συνάντηση τους ομολόγους του Κ. Κόλλια (Φιλιατρών), Δ. Καφαντάρη (Πύλου-Νέστορος), Φίλ. Μπάμη (Οιχαλίας) και Δ. Γιαννημάρα (Δυτικής Μάνης). Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 12.30 το μεσημέρι, με 3 θέματα συζήτησης τα οποία προδιαγράφουν και το ανταγωνιστικό περιβάλλον που δημιουργείται στη βάση ορισμένων ρυθμίσεων.
Το πρώτο θέμα αφορά την τοποθέτηση υπαλλήλων της ΤΥΔΚ και της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης μόνον στην Καλαμάτα, και το αίτημα είναι να μοιραστούν σε όλους τους δήμους. Το δεύτερο έχει να κάνει με την εκτίμηση ότι γίνονται διακρίσεις και υπάρχει μεροληπτική χρηματοδότηση υπέρ της έδρας των Περιφερειακών Ενοτήτων, δηλαδή της… Καλαμάτας. Και το τρίτο αφορά τη διαχείριση των σκουπιδιών - υπόθεση η οποία εξ αντικειμένου θα έπρεπε να αποτελεί αντικείμενο κοινής αντιμετώπισης από όλους τους δήμους.
Από το περιεχόμενο της συνάντησης προκύπτει το συμπέρασμα ότι, ανεξαρτήτως προθέσεων, εξ αντικειμένου τίθεται ζήτημα μετώπου ενάντια σε "προνόμια" του Δήμου Καλαμάτας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER