Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014 20:48

Για χρέη 1 εκατ. μπήκαν στο ταμείο 120.783 ευρώ στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Δεν έσπευσαν οι οφειλέτες του Δήμου Μεσσήνης να κάνουν ρύθμιση των χρεών τους, αν και χθες ήταν η τελευταία ημέρα από το νόμο. Από το περίπου 1 εκατ. ευρώ που είναι συνολικά οι ανείσπρακτες οφειλές, αναμένεται στο ταμείο να μπουν περίπου τα μισά, καθώς από τις 682 ρυθμίσεις που είχαν γίνει μέχρι και λίγες ώρες πριν κλείσει χθες το μεσημέρι η ταμειακή υπηρεσία, στο ταμείο είχαν μπει μόλις 120.783 ευρώ. 

 

Από αυτούς τους 682 οφειλέτες αναμένεται, σύμφωνα με τη ρύθμιση των δόσεων που έχουν κάνει, να εισπραχθεί συνολικά το ποσό των 520.270 ευρώ. Οι περισσότεροι όμως δεν πήγαν να πληρώσουν εφάπαξ το ποσό γλιτώνοντας έτσι στο σύνολό τους τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα, αλλά προτίμησαν τη λύση των δόσεων.  

Καθόλου ικανοποιημένος δεν είναι λοιπόν ο δήμαρχος Στ. Αναστασόπουλος από την προσέλευση των οφειλετών για ρύθμιση. Οπως είπε, έγινε μεγάλη προσπάθεια για να ενημερωθούν όλοι μέχρι και το τελευταίο χωριό του δήμου, με «εκλαϊκευμένες ανακοινώσεις στα καφενεία». Μάλιστα ο δήμαρχος απόρησε, πού πήγαν τελικά όλοι εκείνοι οι οφειλέτες οι οποίοι περνούσαν από το γραφείο του και ζητούσαν ρύθμιση για να μπορέσουν να πληρώσουν τα χρέη τους! Αναγνώρισε ωστόσο ότι ειδικά οι επαγγελματίες δεν περνούν και την καλύτερη περίοδο. Πάντως ο συγκεκριμένος νόμος έδινε την ευκαιρία να σβήσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις, καθώς και να αποπληρωθούν τα χρέη σε δόσεις. 

Τέλος, ο Στάθης Αναστασόπουλος ενημέρωσε ότι και μέσω της ΚΕΔΕ οι δήμαρχοι θα πιέσουν ώστε να παραταθεί τουλάχιστον για ένα δίμηνο με τρίμηνο η προθεσμία για την ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών όσων χρωστούν στους δήμους. 

 

Ν.Κ.