Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014 09:04

Νταγιόπουλος, Κουδούνης, Γουρδέας και Δικαιουλάκος: Βράβευση για την πολύχρονη θητεία τους

Γράφτηκε από την

Για την πολύχρονη θητεία τους ως αιρετοί στον Δήμο Καλαμάτας τιμήθηκαν προχθές το βράδυ, από το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Ανδρέας Γουρδέας, Βασίλης Δικαιουλάκος, Αργύρης Κουδούνης και Γιώργος Νταγιόπουλος.

Ο τελευταίος, όπως τονίστηκε, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος για 10 συνεχόμενες τετραετίες και οι υπόλοιποι 3 για 4 συνεχόμενες θητείες.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας επέδωσε από ένα γλυπτό έργο του Παναγιώτη Λαμπρινίδη, που απεικονίζει τη σφραγίδα της Μεσσηνιακής Γερουσίας κατά το 1821, στον Β. Δικαιουλάκο, τον Αργ. Κουδούνη και τον Γ. Νταγιόπουλο, ενώ για λογαριασμό του Ανδρ. Γουρδέα -που δεν ήταν παρών στην προχθεσινή συνεδρίαση του Σώματος- το γλυπτό ενθύμιο παρέλαβε ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιάννης Καμβυσίδης.

Οπως είπε ο Π. Νίκας, μεταξύ άλλων, η χειρονομία αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν ήταν παρά «μία συμβολική εκδήλωση τιμής προς ανθρώπους οι οποίοι υπηρέτησαν για πολλά χρόνια, για πολλές τετραετίες, την πόλη και τα συμφέροντά της και συνδέθηκαν -με μία έννοια- με την ιστορία της πόλης, με τα όνειρα, τα οράματα, τους σχεδιασμούς που κατά καιρούς έγιναν».

Για τους τιμηθέντες μίλησε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας, εξαίροντας την προσφορά τους στην πόλη και τον ευρύτερο δήμο, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Γ. Νταγιόπουλο και την 40χρονη πορεία του στα δημοτικά πράγματα.

«Είναι θέση αρχής για μένα το ότι η συμμετοχή κάποιου στα κοινά είναι επειδή θέλει να προσφέρει στον τόπο του κι όχι επειδή επιδιώκει κάποια τιμητική διάκριση. Αλλωστε, η εκλογή του και μόνο ως αιρετού είναι γι’ αυτόν τιμή» σημείωσε, μεταξύ άλλων, από την πλευρά του ο Γ. Νταγιόπουλος, παραλαμβάνοντας το γλυπτό ενθύμιο από τον δήμαρχο.

«Από όποιο μετερίζι κι αν ήμουνα, είχα το πάθος για την προσφορά και θα συνεχίσω όσο ζω και αναπνέω να προσφέρω στην πόλη μου. Εχω βοηθήσει, ανεξάρτητα σε ποιον συνδυασμό ήμουνα, όλους που υπηρέτησαν την πόλη» δήλωσε ο Β. Δικαιουλάκος.

«Συγκίνηση και τιμή» εξέφρασε, τέλος, ο Αργύρης Κουδούνης για την τιμή προς το πρόσωπό του από το Δημοτικό Συμβούλιο, σημειώνοντας ότι «από όλα τα πόστα που μου ανατέθηκαν, προσπάθησα να κάνω το καλύτερο. Πιστεύω ότι με τη βοήθεια όλων, τα κατάφερα».