Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014 07:45

Ποδαρικό Νίκα με ανοιχτή καταγγελία: Εκκληση στο Σαμαρά να "μαζέψει" τον Τατούλη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ποδαρικό Νίκα με ανοιχτή καταγγελία: Εκκληση στο Σαμαρά να "μαζέψει" τον Τατούλη

Εκκληση απεύθυνε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να «μαζέψει» τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, σε θέματα όπως η διαχείριση των σκουπιδιών, η κατανομή των πιστώσεων του ΕΣΠΑ, αλλά και το αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Η έμμεση, αλλά σαφέστατη, αυτή έκκληση, έγινε στην ομιλία του Π. Νίκα -το Σάββατο το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο, μετά την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας-, μέσω της κάθε άλλο παρά τυχαίας αναφοράς του δημάρχου, αφ’ ενός στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την μεσσηνιακή του καταγωγή και αφ’ ετέρου στους χειρισμούς του -μη κατονομασθέντα- περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στα θέματα της διαχείρισης των σκουπιδιών, αλλά και της διανομής των πιστώσεων του ΕΣΠΑ.
Ο δήμαρχος, ξεκινώντας την τρίτη θητεία του στο τιμόνι του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, εκθείασε τη συνδρομή του συμπατριώτη μας πρωθυπουργού σε κρίσιμα για τη Μεσσηνία θέματα, ενώ την ίδια στιγμή επέκρινε με δριμύτητα -αποφεύγοντας να κατονομάσει, ωστόσο,- όσους “επιλέγουν να μη μιλούν όταν πλήττονται τα συμφέροντα των πολιτών, όπως λόγου χάριν ο σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο οποίος δεν συμφέρει τους πολίτες”, καθώς επίσης και τον “πελατειακό τρόπο διανομής των πιστώσεων του ΕΣΠΑ”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
“Ο δήμαρχος δεν είναι υπάλληλος κανενός, είτε κυβερνήσεων, είτε Περιφερειών, είτε άλλων φορέων” παρατήρησε συνεχίζοντας ο Π. Νίκας, κάνοντας μία ακόμα έμμεση επικριτική αναφορά στη σχέση που επιχειρεί να καλλιεργήσει η διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τους πρωτοβάθμιους αιρετούς.
Οι πιο πάνω αναφορές του δημάρχου Καλαμάτας, θα πρέπει να σημειωθεί, γίνονται μόλις λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με την οποία ο περιφερειάρχης τάσσεται εναντίον του σχεδιασμού για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας τον οποίο -όπως και άλλων περιφερειακών αεροδρομίων- προωθεί η κυβέρνηση και ο Μεσσήνιος πρωθυπουργός ως βασικό άξονα ανάπτυξης.
Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι ο Π. Νίκας, μετά την τρίτη συνεχή εκλογή του ως δήμαρχος Καλαμάτας, είναι αποφασισμένος πλέον να μην δεχθεί κανενός είδους συμβιβασμό με την Περιφέρεια ως προς τις θέσεις και τις αξιώσεις του, ζητώντας προς τούτο -έμμεσα, αλλά με επαρκέστατα σαφή τρόπο- την στήριξη του πρωθυπουργού απέναντι στο... αντίπαλον δέος της Περιφέρειας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER